Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2014,
8.08

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Vilfan Zoran Janković mestni svet

Sreda, 19. 2. 2014, 8.08

1 leto, 6 mesecev

Peter Vilfan zapustil Zorana Jankovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ustanovitelja Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića je z izstopom iz ljubljanskega mestnega sveta zapustil Peter Vilfan, ki je do zdaj veljal za enega županovih najbolj lojalnih sodelavcev.

Peter Vilfan je po sedmih letih članstva v ljubljanskem mestnem svetu nepreklicno odstopno izjavo vložil v ponedeljek, o umiku iz lokalne politike pa je razmišljal že dlje časa, poroča Delo. "Janković je bil in ostaja eden najboljših županov, ki jih je Ljubljana imela. Na žalost pa je v zadnjem času iz tedna v teden bolj obremenjen z novimi obtožbami o nepravilnostih," je svoj odhod argumentiral Vilfan, sicer tudi poslanec PS.

"To me ne zanima več" "Pravi, da bo na sodišču, če bodo obtožnice pravnomočne, pokazal in dokazal, da ni delal nič nezakonitega. Jaz bom med tistimi, ki bodo najbolj zadovoljni, če se bo to zgodilo," je dejal zdaj že nekdanji mestni svetnik. Pojasnjuje, da z Jankovićem ostajata v dobrih odnosih. Vilfan med razlogi za svojo potezo omenja tudi vse bolj neplodne, destruktivne in obtožb polne seje ljubljanskega mestnega sveta. "To me ne zanima več. Iskreno, nimam nobene želje in motiva, da bi še naprej sodeloval v takšnih zgodbah," je še dodal Peter Vilfan.

Na odhod dolgoletnega tesnega sodelavca se je odzval tudi Zoran Janković. "Njegov odstop obžalujem, a ga razumem," je komentiral. Vilfanove poteze ne jemlje kot nezaupnice svojemu delu, pač pa kot logično posledico pritiskov, ki naj bi se nanj vrstili v zadnjem času, še piše Delo.

Möderndorfer: Določene odločitve posameznikov imajo neko osnovo in jasno sporočilo Tudi vodja poslanske PS in mestni svetnik na listi Zorana Jankovića Jani Möderndorfer obžaluje Vilfanovo odločitev, saj je bil po njegovem mnenju dober mestni svetnik oz. je dobro opravljal svoje delo. Ga pa Möderndorfer, kot pravi, po svoje razume. Verjame namreč, da imajo določene odločitve posameznikov neko osnovo in jasno sporočilo.

Ob tem je vodja poslanske skupine PS poudaril, da odstop Vilfana kot mestnega svetnika nima nobene povezave z njegovim delom v DZ. Vilfan ostaja poslanec. "To sta dve popolnoma različni zadevi, sam jih nikoli ne mešam," je dodal.

Ne spreglejte