Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
21.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 21.41

6 let, 6 mesecev

Petan: Razlogi za imenovanje Selana za direktorja Marine so izključno poslovni

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji direktor Sove Sebastjan Selan je po razrešitvi s položaja februarja 2012 nemudoma dobil novo direktorsko službo v Marini Portorož.

Elektronsko dopisovanje med Selanom in njegovimi sodelavci na Sovi, ki smo ga razkrili na Planet Siol.net, je pokazalo, da so agenti v obdobju pred parlamentarnimi volitvami leta 2011 zapisovali tudi podatke o politikih, informacije o zasebnem življenju nadzorovanih oseb in zanemarjali obveščanje sodišč. Zaradi domnevnih nezakonitosti pri delovanju Sove v obdobju Selanovega vodenja so zato znotraj agencije že sprožili notranjo preiskavo.

Marino Portorož obvladuje Bojan Petan Portoroško Marino, v kateri je po razrešitvi Selan dobil novo službo, prek Term Čatež obvladuje Bojan Petan, ki je tudi predsednik uprave časnika Dnevnik, zato nekateri namigujejo, da je Selanova zaposlitev v Marini nagrada za "uhajanje" informacij iz Sove v Dnevnik.

Petan je za Planet Siol.net pojasnil, da je nadzorni svet Marine Portorož imenoval Selana za direktorja Marine Portorož na podlagi predloženega programa razvoja Marine in da uspešnost vodenja družbe Marina Portorož dokazuje ocena zelo uspešnega poslovanja za leto 2012.

Petan na vprašanje o Selanovi plači ni odgovoril "Prihodki družbe so se z 6,8 milijona evrov v letu 2011 povečali na 7,1 milijona evrov v letu 2012. Dobiček iz poslovanja se je z 1,6 milijona evrov leta 2011 povečal na 1,95 milijona evrov leta 2012. Ves EBITDA, ki ga je ustvarila Marina Portorož v letu 2012, znaša 2.710.498 evrov oziroma več kot 38 odstotkov na ves prihodek družbe," je poudaril Petan.

Ob tem je dodal še: "Iz navedenega je jasno razvidna izjemna uspešnost Selanovega vodenja družbe Marina Portorož. Očitke o kakršnemkoli uhajanju podatkov iz Sove na časnik Dnevnik, kot sprašujete, odločno zavračamo kot podtikanja brez kakršnekoli osnove! Razlogi za imenovanje Selana so izključno poslovne narave, kar rezultati poslovanja za leto 2012 jasno dokazujejo."

Na vprašanje, koliko znaša Selanova mesečna plača, nam Petan ni odgovoril.

Sova pod Selanovim vodstvom akter referendumske kampanje Delovanje Sove je sicer že med trajanjem Selanovega mandata dvigovalo veliko prahu. Spomnimo, da se je Sova leta 2011 s pošiljanjem sporočil za javnost vpletla tudi v referendumsko kampanjo pred referendumom o zakonu o arhivskem gradivu.

Petega junija 2011 so namreč na t. i. superreferendumsko nedeljo volivci odločali tudi o noveli zakona o arhivskem gradivu, ki je omejevala dostop do arhivov nekdanje Službe državne varnosti (SDV) oziroma Udbe. Zakon so volivci zavrnili z več 70-odstotno večino.

Ne spreglejte