SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Perkfest 2011

1

termometer

Konec tedna bo v Mežici na Koroškem Perkfest, tradicionalni festival za stare in mlade, ki jih v tej od Ljubljane pozabljeni regiji sicer kronično primanjkuje.

Letošnji Perkfest, ki ga organizirajo člani Izobraževalnega kulturnega društva mladih Perkmandelci iz Mežice, bo potekal od 17. do 19. junija v okolici mežiškega Narodnega doma. To bo sicer že tretje druženje zapored, ki se zaradi prevelikih stroškov organizacije odvija vsaki dve leti od leta 2007 naprej. Organizatorji obljubljajo kopico prireditev s področja izobraževanja, kulture, športa, vzgoje in zabave.

Festival bodo v petek po kosilu odprli perkmandeljci v modrem s policijske postaje Ravne na Koroškem, ki bodo predstavili novo zakonodajo s področja prometne varnosti, hkrati pa bo potekala tudi predstavitev električnega avtomobila s simpatičnim imenom Čebelica.

Študenti, ne zamudite knjižnega bolšjega sejma v nedeljo, kjer se bo trlo študijske in dijaške literature po izjemno ugodnih cenah, tako rekoč zastonj. Če pa vam knjige presedajo, lahko na primer obiščete kulturni večer, kjer vas bodo mlade koroške avtorice Andreja Praper, Maja Visinski Andrejc in Barbara Žvirc seznanile z nekaterimi aktualnimi deli, ki so jih prebrale namesto vas.

V sklopu festivala bo od 24. do 25. junija potekal tudi poletni tabor za otroke, stare do 15 let. Tema tabora bo zgodovinski vpogled v olimpijske igre in spoznavanje olimpijskih disciplin skozi igro ter aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Omenimo še, da bosta za prijetno glasbeno vzdušje po končanih kulturno-izobraževalnih vsebinah ta petek poskrbeli skupini Big Foot Mama in Niet, v soboto pa bo srca in druge vitalne organe obiskovalcev v sicer mrzli dolini pod Peco na brezplačnem koncertu grel hrvaški slavček Petar Grašo. Se vidimo?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin