Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 6. 2. 2014, 16.35

8 let

Pahor odpovedal udeležbo na odprtju ZOI, tudi Bratuškove v Soči ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik države Borut Pahor se jutri ne bo udeležil odprtja zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Tudi premierke Alenke Bratušek v Soči ne bo, vlado bo zastopal minister Jernej Pikalo.

Borut Pahor se je za odpoved udeležbe na odprtju iger odločil zaradi še vedno zahtevnih razmer v državi po ledeni ujmi in da bi doma aktivno spremljal njihovo urejanje, so zapisali na spletni strani predsednika države.

Da se bo Borut Pahor, ki ga poznamo kot velikega privrženca slovenskega športa in obiskovalca številnih tekmovanjih, kjer nastopajo naši športniki, udeležil odprtja iger in si ogledal še nekaj tekmovanj slovenskih športnikov, ki bodo nastopili prvi konec tedna, nam je še včeraj povedala Špela Vovk, svetovalka za odnose z javnostmi v predsednikovem uradu. Natančen program Pahorjevega obiska sicer še ni bil izdelan, ogledal pa naj bi si tekmovanji v smučarskih tekih in v biatlonu.

Verjetno pa ne tudi tekme slovenskih smučarskih skakalcev na mali skakalnici, ta bo v nedeljo, ker bi se zaradi obveznosti v prihodnjem tednu že ta dan vrnil domov. Tja bi sicer odpotoval z rednimi letalskimi linijami, je še povedala Vovkova.

Namesto Bratuškove v Sočiju minister Jernej Pikalo "Obisk predsednice vlade Alenke Bratušek na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju ni predviden," pa nam je kratko in jedrnato povedala Danaja Kek iz kabineta predsednice vlade.

Kot je še povedala, bo v imenu vlade slovenske športnike v Sočiju spodbujal minister za izobraževanje in šport Jernej Pikalo, ki bo v Sočiju od srede, 13., do četrtka, 19. februarja. Vlada je njegovo udeležbo in program obiska v Sočiju potrdila na seji 4.februarja.

Minister Pikalo bo naše športnike obiskal v olimpijski vasi Minister za izobraževanje in šport Jernej Pikalo bo v Sočiju najprej obiskal olimpijsko vas in se srečal s slovenskimi športniki. Od tekmovanj, na katerih bodo nastopili slovenski športniki, si bo med drugim ogledal tekme v smučarskih tekih in biatlonu za ženske, veleslalomu za ženske in moške, posamično in ekipno tekmo moških v smučarskih skokih na veliki skakalnici ter hokejski tekmi Slovenije z Rusijo in ZDA.

Predvideno je tudi srečanje s slovaškim ministrom za izobraževanje, znanost, raziskave in šport Dušanom Čaplovičem, preostala bilateralna srečanja pa na ministrstvu še usklajujejo.

Minister Pikalo, ki ga bo spremljal generalni direktor Direktorata za šport dr. Edvard Kolar, bosta v Soči odpotovala s čarterskim letom, ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije, so še sporočili iz šolskega ministrstva.

Ne spreglejte