Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

statistika Borut Pahor Gregor Virant Alenka Bratušek Janko Veber

Sreda, 16. 10. 2013, 11.48

8 let

Pahor ima sedem avtomobilov, Virant 1909

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Državni organi imajo v lasti 3658 avtomobilov, najemajo pa 161 vozil. Največji vozni park ima seveda notranje ministrstvo, saj bi možje v modrem brez avtov težko sledili nepridipravom vseh vrst.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) ministra Gregorja Viranta in organi v sestavi MNZ imajo v lasti 1909 avtomobilov, najemajo pa jih 160. Od tega ima policija 1857 vozil, med njimi jih je 868 starejših od osem let, kažejo podatki na spletni strani euprava.gov.si na dan 1. oktober 2013.

Jakič in Čufer na drugem in tretjem mestu Na drugem mestu po številu avtomobilov je ministrstvo za obrambo pod vodstvom Romana Jakiča (358 avtomobilov, eden je v najemu), sledi ministrstvo za finance Uroša Čuferja, ki ima 352 avtomobilov. Uporabljajo jih predvsem dacarji (175) in cariniki (162), v obeh ministrstvih pa prevladujejo avtomobili, ki so letnik 2005 in starejši.

Židan prehitel Omerzela Med prvih pet državnih organov po številu avtomobilov se uvrščata še ministrstvo za kmetijstvo in okolje ministra Dejana Židana (283) ter ministrstvo za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela (163). Tudi na Židanovem ministrstvu prevladujejo osem let in več stari avtomobili, na Omerzelovem pa so avtomobili nekoliko sodobnejši, več kot polovica jih namreč nosi letnico 2006 ali novejšo.

Na ministrstvu za kmetijstvo in okolje največ avtov uporabljajo na agenciji za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (110) in na inšpektoratu za okolje in prostor (72), na ministrstvu za infrastrukturo in prostor pa je največ avtov namenjenih inšpektorjem za promet, energijo in prostor (68) ter zaposlenim na geodetski upravi (45).

Pahor, Bratuškova in Veber s triletniki ali starejšimi Kako pa je videti vozni park državnega vrha? Urad predsednika republike Boruta Pahorja ima sedem avtomobilov, od tega sta dva sta letnik 2010 in 2011, drugi so starejši. Kabinet predsednice vlade Alenke Bratušek ima pet avtov, večinoma starejših od treh let, enako pa velja za državni zbor predsednika Janka Vebra, kjer imajo osem avtomobilov.

Ne spreglejte