Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
20.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 5. 2011, 20.30

8 let, 3 mesece

"Orodje opozicije za nagajanje vladajoči koaliciji"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Trenutne ankete kažejo, da tudi zakon o preprečevanju dela na črno na referendumu čaka podobna usoda kot zakon o malem delu.

Georges (3. 5. 2011 10:44:36) Zakon o dohodnini tudi ne bi nikoli dobil zadostne podpore, če ga daste na referendum. In Zakon o varnosti v cestnem prometu tudi ne, sem prepričan. Take zakone je treba poslat v parlament in poslance postavit pred dejstvo, da glasujejo javno in če je treba tudi javno in odkrito pojasnijo ljudstvu, iz kakšnih razlogov bi glasovali proti zakonu, ki sankcionira fušarje. Tako da ljudstvo ve, koga bo volilo na prihodnjih volitvah. To je potem odgovornost, ne pa to smrkanje in demokratiziranje

Janez53 (3. 5. 2011 11:20:44) Se strinjam, Georges! Naši vrli izvoljeni (ali pa tudi ne) predstavniki ljudstva bi morali glasovati javno! Če nimajo toliko poguma, da javno glasujejo, si ne zaslužijo plače. In čimprej spremeniti zakonodajo, da poslanci ne bodo imeli možnosti prelagati odgovornosti, za katero so prekleto dobro plačani, prelagati na državljane. In seveda da ne bo možnost takšnega referenduma orodje opozicije za nagajanje vladajoči koaliciji. Tu mislim seveda referendume v zvezi s sprejemanjem zakonov.

antikrist (3. 5. 2011 11:40:56) lepo nam je Mendorf povedal-tako mali narod pa toliko različnih polov in polen pod noge da ne more verjet..vseskupaj nas je za eno večje nemško mesto!ne obstaja zastonj rek da je slovenec slovencu slovenec.. nisem levičar, podpiram pa to kar se mi zdi dobro za razvoj SLO-vsekakor je M.D. to bilo in pokojninska reforma tudi!pravite da je država zavožena,kolker vem jaz smo država ljudje,torej?pri nas ne vladajo sposobni in učeni,pri nas vlada zakon kmeta in delavca, zato bomo pa tut propadli! mrš

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je opozoril, da je Mercator še kako pomemben za slovensko kmetijstvo in prehransko industrijo. Prek Mercatorjevih polic se namreč proda kar do 40 odstotkov v Sloveniji proizvedene hrane.

zvone69 (3. 5. 2011 09:55:34) V petek v Zagrebu v mercatorjevem hipermarketu zelo siromašna ponudba slovenskega blaga, police nabite z vsemi hrvaškimi proizvajalci. Ne vem kako, da se kdo tu malo ne zamisli. V slovenskih trgovinah že skoraj pretiravajo s hrvaškimi izdelki. Poziv za slovesnke dobavitelje, da si tudi tu malo izboljšajo položaj dokler lahko. dejstvo je, da so v Mercator Hrvaška hrvaški nabavniki, ki forsirajo hrvaško in ne slovensko robo.

minimaly (3. 5. 2011 10:04:37) seveda forsirajo tudi hrvaško robo, saj drugače v trgovinah ne bi videli hrvaških kupcev. je pa normalno, da preko mercatorja tudi slovenski dobavitelji kar nekaj izdelkov izvozijo na balkan.

Zupi (3. 5. 2011 10:57:19) Dejstvo, da Mercator proda veliko slovenskih izdelkov, naj bo v poduk vsem, ki zagovarjajo prodajo Agrokorju, ki bi se zelo verjetno zgodila na enak način, kot tajkunski nakup Istrabenza in Pivovarne Laško pri nas (t.j. denar za nakup bi se potegnil kar iz podjetja). Če ga enkrat prevzame Agrokor, se lahko slovenski proizvajalci kar obrišejo pod nosom, da bodo še kaj prodali preko Mercatorja.

Ne spreglejte