Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
21.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NSi SLS evropske volitve evropske volitve

Sreda, 2. 4. 2014, 21.55

8 let, 1 mesec

Organi NSi in SLS potrdili kandidatno listo za evropske volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Organi NSi in SLS so potrdili kandidatno listo za skupni nastop na majskih volitvah v Evropski parlament.

Kandidati NSi so Lojze Peterle kot nosilec liste, Aleš Hojs, Vida Čadonič Špelič in Ljudmila Novak. V imenu SLS pa so na listi Monika Kirbiš Rojs, Nežika Pavlič, Jakob Presečnik in Franc Bogovič. Stranki bosta listo predstavili v torek.

Izvršilni odbor NSi je kandidatno listo na današnji seji potrdil soglasno. Kot so navedli v sporočilu za javnost, so na listi ugledna imena, vsak od kandidatov pa ima dovolj kompetenc, da bo v Evropskem parlamentu dobro predstavljal Slovenijo.

Nosilec liste je sedanji evropski poslanec Peterle, na drugem mestu pa je podpredsednik NSi Hojs. Stranki po dogovoru pripadata še peto in sedmo mesto, ki ga bosta zasedli direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Čadonič Špeličeva ter predsednica NSi Novakova.

"Dobra priložnost za odličen rezultat na evropskih volitvah" Novakova je po seji odbora znova izrazila prepričanje, da je skupna lista dobra priložnost za odličen rezultat na evropskih volitvah. Po njenih besedah je Evropska ljudska stranka (EPP) lokomotiva EU, zato bo dober rezultat skupne liste NSi in SLS pripomogel k temu, da bo EPP ostala vodilna politična sila v Evropskem parlamentu. Skupna lista NSi in SLS pomeni krepitev desnosredinske politične opcije, kar je obetavno tudi za prihodnost Slovenije, je dodala.

Glavni odbor SLS pa je kandidatno listo potrdil z 82 glasovi za in dvema proti, je pojasnil predsednik SLS Bogovič. Na listi bo tretje mesto zasedla nekdanja državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Kirbiš Rojsova, četrto pa lanska vinska kraljica Pavličeva. Na šestem mestu je poslanec SLS Presečnik, na zadnjem oziroma osmem pa Bogovič.

Po Bogovičevi oceni je bilo na seji glavnega odbora SLS čutiti zelo dobro energijo, saj so člani znova pozdravili skupen nastop z NSi na evropskih volitvah in poudarili, da je več kot potreben za to, da začne politika v Sloveniji sodelovati med seboj.

Tudi prvak SLS je prepričan, da bodo na volitvah dosegli dober rezultat, ob predstavitvi same liste in programskih usmeritev pa bodo tudi pokazali, kako želijo v Slovenijo prinesti več Evrope ter hkrati preko Evropskega parlamenta narediti veliko koristi za Slovenijo.

Ne spreglejte