Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2014,
17.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NSi Ljudmila Novak

Nedelja, 11. 5. 2014, 17.46

8 let, 3 mesece

NSi zavrača politiko kameleonov, slepih miši in ovc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekonomska politika NSi temelji na socialnem tržnem gospodarstvu, v katerem svoboda, konkurenca, odgovornost in solidarnost sestavljajo celoto, je na taboru NSi dejala predsednica Ljudmila Novak.

Predsednica NSi Novakova je na evropskem taboru NSi ob predstavitvi skupne liste kandidatov za evropske poslance NSi in SLS poudarila, da se NSi zavzema za tržno gospodarstvo, socialno politiko in pravično družbo, hkrati pa so med njenimi cilji poštena in odkrita politika oz. politika odprtih kart in dobrih rešitev v prid vseh državljanov in ne zgolj posameznih elit.

NSi zavrača politiko kameleonov NSi poudarja tudi politiko sodelovanja, dialoga in iskanja najboljših rešitev. Zavrača pa "politiko kameleonov, slepih miši, ovc, srak, krokarjev in kar je podobnih ptičev". In "NSi tudi ni stranka na vpoklic, ki bi nekomu ščitila hrbet in vskočila takrat, ko nas potrebuje za alibi ali strelovod", je dodala. NSi ni stranka, s pomočjo katere bi lažje uničili nasprotnika in krščanski demokrati se ne igrajo z usodo države in lačnih otrok, s čustvi ranjenih ter pravicami državljanov, ki iščejo pravico in resnico.

Stranka se že pripravlja na volitve Novakova je v drugem delu svojega govora predstavila tudi program, ki so ga v stranki pripravljali zadnjega pol leta. Med njegovi ukrepi je med drugim navedla pavšalno obdavčitev za mikro podjetja in samostojne podjetnike, uvedbo socialne kapice, spremembo dohodninske lestvice, zvišanje olajšav za raziskave in razvoj, uvedbo investicijskih olajšav in davčnih počitnic za nova podjetja, postopno zniževanje stopnje davka od dohodka pravnih oseb na 15 odstotkov, znižanje davkov, DDV in trošarin, izboljšanje plačilne discipline in pospešeno črpanje evropskih sredstev.

Peterle je pozval k vračanju k Evropi Evropski poslanec NSi ter nosilec skupne evropske liste NSi in SLS Lojze Peterle pa je ocenil, da je Slovenija zašla v krizo, ker se je oddaljila od Evrope, njenih in vrednot slovenske pomladi. Država pa potrebuje gospodarski napredek. Hkrati mora omejiti sivo, črno in dogovorno ekonomijo ter uvesti neodvisno evropsko ekonomijo, ki ni politično vodena, ki ne sledi korupcijskim vzorcem in ki omogoča enakopraven nastop na trgu, je med drugim dejal Peterle.

Po podatkih prirediteljev se je tabora udeležilo nekaj več kot 3000 ljudi.

Ne spreglejte