Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 10. 2016,
19.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Natisni članek

Aleš Hojs Lojze Peterle Janez Janša Janez Janša Ljudmila Novak

Petek, 28. 10. 2016, 19.26

6 let, 7 mesecev

NSi: Janša govori neresnice, natolcuje in podtika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Predsednik SDS Janez Janša si je v pogovoru za Demokracijo po navedbah NSi "privoščil izreči številne neresnice, natolcevanja, podtikanja in tudi žalitve" na njihov račun.

Janez Janša je nedostojno, brez pravega razloga in v neprimernem času obračunal z evropskim poslancem Lojzetom Peterletom. | Foto: Janez Janša je nedostojno, brez pravega razloga in v neprimernem času obračunal z evropskim poslancem Lojzetom Peterletom.

V odzivu na Janševe izjave so med drugim navedli, da je Janša nedostojno, brez pravega razloga in v neprimernem času obračunal tudi z evropskim poslancem Lojzetom Peterletom.

V prvem delu pogovora, objavljenem 20. oktobra, je Janša o NSi med drugim dejal, da dvomi, da se bo prebila v naslednji sklic parlamenta, saj da z izključitvijo Aleša Hojsa, z "glasovanjem proti pravici do pokopa še nerojenih otrok in zaletavanjem v SDS izgubljajo tudi najzvestejše volivce".


Preberite še:

Janša proti Peterletu – tokrat v Bruslju

Ljudmila Novak: Žal voditelj SDS Janez Janša ne gre v pravo smer #video


"V NSi podpiramo pravico do pokopa"

Besede, da NSi nasprotuje pravici do pokopa še nerojenih otrok, v NSi zavračajo. "V NSi podpiramo pravico do pokopa še nerojenih otrok, zakonu o pogrebni in pokopališki dejavnosti pa smo nasprotovali zato, ker izrecno prepoveduje, da bi pokojnik kljub izraženi poslednji volji ležal doma, če je v kraju mrliška vežica, in ker svojci umrlega nimajo pravice do izbire izvajalca prvega prevoza pokojnika iz kraja smrti," so navedli v NSi.

Zaradi te druge določbe je povsem utemeljeno pričakovati povišanje stroškov pogrebnih storitev, čemur so nasprotovala prav vsa združenja občin, so navedli v stranki. Kot so poudarili, predlogu niso nasprotovali zaradi pravice do pokopa še nerojenih otrok, ampak "ker zakon kot celota za prebivalce prinaša več negativnih kot pa pozitivnih učinkov".

Problem Lojzeta Peterleta je v dejstvu, da je njegov ego večji od srca, je dejal Janez Janša. | Foto: Matej Leskovšek Problem Lojzeta Peterleta je v dejstvu, da je njegov ego večji od srca, je dejal Janez Janša. Foto: Matej Leskovšek

Prav tako v NSi obžalujejo, da je Janša "na tako nedostojen način, brez pravega razloga in v povsem neprimernem času, obračunal z evropskim poslancem in predsednikom osamosvojitvene vlade Lojzetom Peterletom".

Janša je namreč v drugem delu pogovora, objavljenem v četrtek, tudi dejal, da ne podpira kandidature evropskega poslanca NSi Lojzeta Peterleta za predsednika Evropskega parlamenta. Problem Peterleta je, kot je dejal Janša, v dejstvu, da je njegov ego večji od srca.

Janša se je na navedbe NSi odzval s tvitom:

Ne spreglejte