Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2014,
12.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NSi koalicija

Petek, 1. 8. 2014, 12.57

7 let, 12 mesecev

NSi bo vstop v koalicijo pogojevala s privatizacijo in socialno kapico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Vrata v koalicijo so odprta, a odločali se bomo na podlagi argumentov in doseženega sporazuma. Mi stališča ne bomo spremenili," je jasna predsednica NSi Ljudmila Novak.

Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak pravi, da odločitve o vstopu v koalicijo še ni. "Ne odstopamo od bistvenih točk svojega program, ker vemo, da so reforme potrebne in nujne. Prav zaradi tega smo bili tudi izvoljeni, saj se številni zavedajo, da je naš program dober za Slovenijo," pravi Novakova, ki poudarja, da njihovo volilno telo, ki je sicer razdeljeno glede vprašanja o vstopu v koalicijo, pričakuje, da bodo uresničevali svoj program. "Vrata v koalicijo so odprta, a odločali se bomo na podlagi argumentov in doseženega sporazuma. Mi stališča ne bomo spremenili," pravi Novakova.

"Inženirji predragi, a premalo plačani" Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je na konkretno vprašanje, ali bodo vztrajali pri privatizaciji in socialni kapici, odgovoril: "Pri privatizaciji ne bomo popuščali, saj imamo potrditve strokovne javnosti, da jo je nujno izvesti. Pri socialni kapici prav tako nima smisla popuščati, saj so za delodajalce inženirji predragi, po drugi strani pa premalo plačani. To je treba spremeniti."

Cerar ima srečo Po besedah vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana je stvar mandatarja, v katero smer bo šel. "Po mojem prepričanju je pomembno, da katerakoli stranka, ki bo v koaliciji, izvaja svoj program. Obe stranki, tako SD kot NSi, želita Sloveniji najbolje, a predlagamo drugačno pot do tega cilja. Moram pa povedati, da ima Miro Cerar srečo, da sta obe omenjeni stranki tradicionalni in da ne delata težav," pravi Han in zanika, da bi se stranka že pogovarjala o tem, katere ministrske resorje bi želeli, kot tudi o imenih, ki bi ministrstva vodili. To zanikajo tudi v DeSUS.

Ne spreglejte