Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 23. 7. 2015, 17.52

8 let

Novi v. d. direktorja UKC je Andrej Baričič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadzorni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je za novega vršilca dolžnosti generalnega dirketorja zavoda soglasno potrdil Andreja Baričiča, je povedal predsednik sveta UKC Tomaž Glažar.

Andrej Baričič tako prevzema vodenje največje slovenske bolnišnice, potem ko je včeraj odstopil Simon Vrhunec.

Andrej Baričič je ekonomist, nekdanji direktor Gea Collegea, v času Pahorjeve vlade član nadzornega sveta UKC Ljubljana in nekdanji Nove Ljubljanske banke. Leta 2011 je neuradno kandidiral tudi za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

"Baričič prepričal z zelo dobrim poznavanjem problematike v UKC" Baričič se članom sveta danes ni predstavil, saj je po besedah Tomaža Glažarja v tujini, prav tako jim ni predložil programa dela. Sta se pa nedavno sestala z Glažarjem, ki je Baričiča tudi predlagal za v. d. generalnega direktorja.

Ob tem pravi, da ga je Baričič prepričal z zelo dobrim poznavanjem problematike v UKC. Po njegovih besedah je Baričičev angažma na sejah sveta zavoda, ko je bil član sveta, hvalil tudi tudi predstavnik zaposlenih v svetu UKC. Po Glažarjevem mnenju je to potrditev, da je izbira dobra.

O novem razpisu za generalnega direktorja na prvi jesenski seji Glažar ne ve, ali se Baričič namerava prijaviti tudi na razpis za generalnega direktorja, saj da se o tem nista pogovarjala. Je pa vesel, da UKC ne bo ostal brez vodstva, potem ko je Vrhunec sporočil, da po 10. avgustu več ne namerava voditi kliničnega centra.

Se je pa z Baričičem in Vrhuncem dogovoril, da se neformalno sestanejo po Baričičevem povratku v Slovenijo prihodnji teden. Na ta sestanek je povabil tudi ostale člane sveta zavoda.

Odločitev o novem razpisu za generalnega direktorja pa bo svet zavoda sprejemal na prvi jesenski seji.

Ne spreglejte