SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nihalka na Veliko planino opravila prve testne vožnje

0,29

termometer

Nihalka na Veliko planino

Po dveh mesecih neobratovanja nihalke na Veliki planini, ki so jo zaradi menjave nosilnih vrvi zaustavili v začetku decembra lani, iz družbe sporočajo, da so nosilne vrvi že zamenjali in opravili tudi prve testne vožnje. Pričetek obratovanja bodo najavili takoj, ko bodo dobili obratovalno dovoljenje.

"Z veseljem sporočamo novico, da v teh dneh potekajo zaključna dela ter prve testne vožnje nihalke po menjavi nosilnih vrvi, v naslednjih dneh nas čaka tehnični pregled, po prejetem obratovalnem dovoljenju pa bo nihalka na Veliko planino vnovič peljala tudi obiskovalce in ljubitelje planine," so sporočili iz podjetja Velika planina, ki upravlja nihalko.

Čaka jih še nekaj zaključnih del ter tehnični pregled. Po tehničnem pregledu, ki ga bo v prihodnjih dneh izvedel  Zavod za gradbeništvo, in pridobljenem obratovalnem dovoljenju Ministrstva za infrastrukturo bo nihalka tudi vnovič pričela obratovati po ustaljenem voznem redu. Pričetek obratovanja nihalke bodo objavili takoj, ko bodo dobili obratovalno dovoljenje.

Velika planina Novice Inšpektor prepovedal obratovanje nihalke na Veliko planino #foto #video

Kljub neobratovanju nihalke so v podjetju Velika planina zagotovili alternativen prevoz vsem, ki so za večdnevni oddih najeli katero izmed koč na Veliki planini, ter nudili pomoč in podporo pri oskrbovanju koč, prevozu gostov ter prtljage.

V zadnjih letih beležijo velik porast obiskovalcev. Tako so v lanskem letu z nihalko prevozili rekordno število potnikov vse od leta 1996, odkar elektronsko beležijo podatke, in sicer 73 tisoč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin