Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
7. 7. 2020,
6.36

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

9

Natisni članek

veter nevihta drevo vreme

Torek, 7. 7. 2020, 6.36

3 leta, 9 mesecev

Neurja po Sloveniji: zalivalo podvoze, podiralo drevesa #video #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,47

9

Včeraj pozno zvečer so po državi ob prehodu hladne fronte nastale številne močnejše nevihte, ob tem pa je pihal še zelo močan veter. Na centru za obveščanje poročajo o številnih intervencijah, kot so odkrite strehe, polomljena drevesa in vdor vode.

V ponedeljek zvečer se je neurje razbesnelo nad osrednjim in vzhodnim delom Slovenije. Zvrstile so se številne nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra. V Ljubljani je voda zalila več podvozov, močan veter pa je podiral drevje.

Močan veter je na prizadetih območjih odkrival strehe stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektov ter na vozišča podiral drevesa. Več dreves se je tudi podrlo na osebna vozila in na objekte. Zaradi močnega deževja je po poročanju uprave za zaščito in reševanje meteorna voda zalivala vozišča ter zalila kletne oziroma pritlične prostore večstanovanjskih in poslovnih objektov, policijske postaje in prostore slovenjgraške bolnišnice.

Fotogalerija
1 / 13

V Ljubljani zalitih več podvozov

V Ljubljani so zaradi zalitega železniškega podvoza v Šentvidu ostala v vodi ujeta tri vozila, voda je zalila tudi podvoza na Celovški in Drenikovi cesti. Nekaj po 22. uri je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo v Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec odkrilo del strehe, iz ostrešja pa se je začelo kaditi, vendar do požara ni prišlo. Gasilci so poškodovani del strehe prekrili s strešniki, odstranili del fasadnega ometa in prostore pregledali s termokamero, poroča STA.

Na območju občine Črna na Koroškem je zaradi nanosa zemljine in visoke meteorne vode na cesti ostal ujet voznik osebnega vozila. Iz plazu so vozilo potegnili prostovoljni gasilci, nanose na cesto pa bo s pomočjo delovnega stroja odstranilo podjetje Voc Celje. Zaradi podrtega drevesa in večjega kamenja, ki ga je prineslo na cestišče, je bila nekaj časa v celoti zaprta cesta med Solčavo in Logarsko dolino. Cesta je zdaj že prevozna, so za STA pojasnili na Občini Solčava.

V pol ure več kor 28 milimetrov padavin

Po navedbah dežurnega prognostika na centru za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje je vremenska postaja Ljubljana Bežigrad v pol ure izmerila kar 28,84 milimetra padavin in sunke vetra s hitrostjo 90 kilometrov na uro, poroča STA.

Prognostik Agencije za okolje (Arso) Blaž Šter je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je avtomatska vremenska postaja Ljubljana Bežigrad izmerila sunek vetra 90 kilometrov na uro.

O močnem deževju so zvečer poročali tudi z drugih delov države, zlasti iz Koroške in Štajerske. Med drugim je v Mislinji proti stanovanjskemu objektu spolzela zemljina. Posredovali so gasilci in jo prekrili s folijo. Močno deževje je popolnoma zaprlo cesti Rogoza-Hoče in Solčava-Logarska dolina.

 

Fotogalerija
1 / 6

Neurje Ljubljana | Foto: Bralec Omar Hanuna Foto: Bralec Omar Hanuna

Do petka sončno in vroče

Danes bo sončno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala burja, ki bo slabela, ponekod drugod šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Vreme 7.7.2020 | Foto:

Vreme 7.7.2020 | Foto:

Vreme 7.7.2020 | Foto:

Ne spreglejte