Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2011,
13.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nepovezani poslanci Borut Pahor

Četrtek, 25. 8. 2011, 13.28

7 let, 12 mesecev

Nepovezani poslanci zavračajo namige o vnaprejšnji podpori vladnim predlogom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V poslanski skupini nepovezanih poslancev zavračajo namigovanja o vnaprejšnji podpori vladnim predlogom kandidatov za ministre in rebalans proračuna, poudarja vodja poslanske skupine Franc Žnidaršič.

Prav tako je vodja poslanske skupine zavrnil namigovanja, da naj bi poslanci za vladne predloge glasovali iz taktičnih razlogov, da bi dlje časa ostali poslanci. Gre za to, da načeloma in vnaprej ne morejo podpirati predlogov, ki jih ne poznajo, to pa je bil tudi poudarek njihovega sestanka v sredo. Preden bi poskušali v poslanski skupini uskladiti podporo ali nepodporo vladnemu predlogu, želijo vedeti, kateri bodo kandidati. Z njihove strani naj ne bi bilo nobenega pogoja Žnidaršič je obenem ponovno poudaril, da z njihove strani tudi ni bilo nobenega pogoja oz. zahteve po ministrskih položajih ali položajih v DZ. "Za nas je vsebina pomembnejša od tega," je dejal in pojasnil, da želijo tudi vedeti, kaj bosta vlada in parlament v času, ki je še pred njima, še postorila dobrega. Tako bodo med drugim zahtevali pogovor z ministrom za finance Francem Križaničem glede rebalansa proračuna, saj imajo "določene pomisleke in tudi nekatere predloge v zvezi s tem". K razgovoru niso bili povabljeni Nepovezani poslanec Vili Rezman je potrdil, da so se v poslanski skupini enotno dogovorili, da o kadrovskih predlogih ne bodo govorili ne v smislu podpore ne v smislu zavračanja. Pojasnil je, da sami niso bili povabljeni k nobenemu razgovoru ali predlaganju kandidatov. Je pa poslanska skupina v sredo k sestanku z njimi pisno pozvala premiera Boruta Pahorja, ki naj bi jim predstavil njegovo videnje kadrovskih rešitev in vsebinskih potez za prihodnji čas.

Poudaril je tudi, da bo razlika v trajanju mandata aktualnega parlamenta v primerjavi s prejšnjimi "verjetno v nekaj mesecih". Teh nekaj mesecev po njegovi oceni za nikogar v parlamentu ne more predstavljati tako ključne vloge, da bi se na tej osnovi odločal ali za ali proti.

"Vredneje je prej zaključiti mandat, kot pa vztrajati na vsak način" "Sam menim, da je vredneje prej zaključiti mandat, kot pa vztrajati na vsak način s slabimi predvidenimi rešitvami," je poudaril. Kot je dodal, pa jih pri tem nekoliko zadržuje dejstvo, da "vendarle vznikajo neke civilne pobude", da se pojavljajo ljudje s "težo v javnosti". Če bo na razpolago še nekaj časa, se utegne res pojaviti še kakšna alternativa, to pa bi bilo zagotovo dobrodošlo, je še povedal Rezman.

Ne spreglejte