SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nenavadne verske prakse nekdanje predsednice hospica?

0

termometer

V hospicu so uporabljali kadilo, s katerim so "očistili" prostore, je na sodni obravnavi v tožbi nekdanje predsednice hospica Tatjane Fink proti zdajšnjemu vodstvu dejala ena od zaposlenih.

Na nadaljevanju obravnave v tožbi nekdanje predsednice Slovenskega društva hospic Tatjane Fink proti zdajšnjemu vodstvu društva je pričala zaposlena pri društvu Tatjana Horvat. Opisala je slabe odnose med Finkovo in zaposlenimi v hiši hospic ter tudi nekatere nenavadne verske prakse, ki jih je Finkova izvajala v hiši.

Horvatova, ki je začela delati pri društvu leta 2010, je povedala, da so v hiši hospic uporabljali kadilo, s katerim so "očistili" prostore. To se je po njenih besedah proti koncu, ko je bila Finkova še zaposlena v hiši, izvajalo vsak dan. Zaradi pokajevanja prostorov v hiši so nekateri svojci bolnikov tudi izrazili pomisleke, je dejala.

Veliko spreminjanj kriterijev za sprejem Povedala je tudi, da so se nenehno spreminjali kriteriji za to, ali določenega bolnika sprejeti v hišo hospic ali ne. Te kriterije je po besedah Horvatove določala in spreminjala Finkova. Tako naj bi Finkova na Horvatovo vršila velik pritisk, ko je bilo treba hišo napolniti z bolniki, če je na obisk prišel kakšen visoki predstavnik.

Sojenje se bo nadaljevalo 16. maja z zaslišanjem dodatnih prič. Finkova toži zdajšnje vodstvo društva zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin