SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji agent Sove Bonaca postal vodja kabineta ministrice za Slovence po svetu

3

termometer

Sandi Bonaca je bil pred volitvami leta 2011 vključen v dopisovanje uslužbencev Sove, iz katerega je razvidno, da je Sova beležila podatke o osebah iz političnega življenja, policije in vojske.

Sandi Bonaca, podpredsednik koprskega odbora Pozitivne Slovenije in nekdanji uslužbenec Slovenske obveščevalne agencije, je novi vodja kabineta ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Tine Komel.

Je PS dobila podatke o delovanju Sove od Bonace?

Kot smo poročali na Planet Siol.net, je bil Bonaca pred državnozborskimi volitvami leta 2011 vključen v elektronsko dopisovanje med direktorjem Sove Sebastjanom Selanom in vodjo koprske izpostave Sove, iz katerega je razvidno, da je Sova beležila podatke o osebah iz političnega življenja, policije in vojske.

Zaradi udeležbe Bonace v omenjeni korespondenci se postavlja vprašanje, ali niso člani poslanske skupine Pozitivne Slovenije, ki naj bi ob novembrskem obisku Sove razpolagali s tajnimi podatki, te dobili prav od Bonace. Poslanka PS-ja Maja Dimitrovski nam na naše vprašanje, ali je podatke o delovanju Sove dobila od Bonace, ni odgovorila. Tudi Bonaca na naša vprašanja ni odgovoril.

Jerko Čehovin (PS), predsednik državnozborske komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, pa nam je pojasnil, da Bonaco pozna s kongresa stranke 12. januarja, ko mu ga je predstavila prav Tina Komel. "Kar zadeva mene, jaz Bonce nikoli nisem spraševal za nobene podatke. Moji viri ne izhajajo iz Sove," je še pojasnil Čehovin.

MOL priredil razpis za Bonaco?

Mestna občina Ljubljana (MOL) je sicer septembra lani objavila javni natečaj za višjega svetovalca v mestnem redarstvu in 17. decembra na tem položaju zaposlila Sandija Bonaco. Pri omenjenem razpisu se je prvič zgodilo, da je MOL, ko je iskal kandidata za delo v redarstvu, zahteval oziroma dala prednost tistemu, ki zna tuji jezik, v tem primeru italijanskega, zato se pojavlja vprašanje, ali je bil razpis MOL-a napisan posebej za Bonaco.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin