Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 7. 2014,
8.01

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Most Črnuče obvoz

Torek, 15. 7. 2014, 8.01

3 leta, 7 mesecev

Namesto po mostu do Črnuč prihodnje tri mesece po obvozu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Most čez Savo v Črnučah bo od danes do predvidoma 30. oktobra zaprt za promet. Za osebna vozila in mestne avtobuse bodo uredili obvoz, pešcem pa bodo tudi med obnovo omogočili prehod.

Obnova je po informacijah ljubljanske občine ocenjena na 1,9 milijona evrov, med drugim pa načrtujejo čiščenje jeklene konstrukcije in protikorozijsko zaščito.

Med zaporo prometa bodo obvozi urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti. Avtobusi mestnega potniškega prometa na progah 6, 8 in 21 bodo vozili po spremenjenih trasah: avtobusi številka 8 bodo vozili do obračališča Ježica, avtobusi številka 6 po Dunajski cesti, Cesti Janeza Porente, krožišču Tomačevo, Štajerski, Šlandrovi in Dunajski cesti do obračališča Črnuče, avtobusi na progi 21 pa med Brnčičevo ulico in Beričevim.

V okviru obnovitvenih del bodo očistili celotno jekleno konstrukcijo s peskanjem in izvedli novo protikorozijsko zaščito. Elemente, ki so najbolj poškodovani zaradi korozije, bodo zamenjali oziroma utrdili, poleg tega pa bodo odstranili obstoječe dilatacije in vgradili nove.

Vgradili bodo tudi sistem odvodnjavanja ter zamenjali ograje za pešce in kolesarje ter ulično razsvetljavo.

Na ljubljanski občini so pojasnili, da so pred začetkom obnove ob pregledu mostu ugotovili obsežne korozijske poškodbe na delih jeklene nosilne konstrukcije. Betonski hodniki po njihovih navedbah ne zagotavljajo ustrezne nosilnosti in so nevarni za prehod in prevoz, predvsem v času izvajanja zimske službe. Dodali so, da je poleg tega asfaltno vozišče razpokano in neravno, potrebna pa je tudi zamenjava hidroizolacije in varnostnih ograj, ki niso več v skladu z veljavnimi predpisi.

"Trenutno stanje mostu zahteva takojšnjo obnovo. V nasprotnem primeru bi bilo treba zaradi varnosti prometa omejiti nosilnost mosta, hodnike za pešce in kolesarje pa zapreti v celoti," so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Po oceni občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet sicer črnuški most dnevno prečka med 10.000 in 12.000 vozil, saj števno mesto v Stožicah med Stožensko ulico in Ulico 7. septembra dnevno zabeleži okoli 17.700 vozil.

Ne spreglejte