Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
7.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 7. 2011, 7.12

8 let, 5 mesecev

"Naj gredo raje na pivo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Premier Borut Pahor je sklical sestanek Ekonomsko-socialnega sveta, na katerem so znova začeli socialni dialog o pokojninskih spremembah.

Zupi (6. 7. 2011 10:12:34) Na eni strani zadolževanje in dajanje denarja za pomoč prezadolženim državam EU, na drugi strani pa višji davki, prometne kazni, trošarine, pa še delali naj bi skoraj do smrti...ne, to je stvar, ki je tudi pregovorno pohlevni Slovenci ne bodo prenesli. Najprej naj naredijo red pri sebi, sicer je bolje, da nehajo pogovore o pokojninski reformi in gredo raje na pivo - bo koristneje za vse.

king16 (6. 7. 2011 11:07:20) Naj mi kdo pove, kakšna reforma sploh bi gratala, če bi vlada upoštevala vse predloge sindikatov, pa predloge opozicije,( ki pač skuša vedno ugajat raji zaradi naslednjih volitev), pa še vsem ostalim sicoalnim partnerjem ? Stroka pa naj bi bila tukaj zadnja. A potemtakem še sploh lahko govorimo o kakršni koli reformi ali samo o modnih dodatkih k obstoječi zakonodaji ?

KMETlČ (6. 7. 2011 11:47:06) king16, če bi poslušali ekonomiste, ki so v bistvu beli ovratniki, bi delavci delali zastonj. V Slovenijim je problem, da je fizično delo in strokovno delo na poklicnem nivoju podcenjeno in premalo plačano. Zato v gradbeništvu ni Slovencev. Upam si trditi, da je slovenski zidar prav toliko produktiven kot nemški. Ima pa le 1/3 plače nemškega. Po strokovnosti in produktivnosti pri nas za zahodnimi zaostajajo "strokovnjaki" - beli ovratniki, ki se pa po plačah primerjajo z zahodnimi.

Na nas se je obrnila bralka, ki je 28. junija v poštnem nabiralniku našla kazen za napačno parkiranje na ljubljanskem Novem trgu. To pa ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi prekrška storila pred skoraj dvema letoma, 25. avgusta 2009.

Črnavest (6. 7. 2011 13:47:25) ja in? ženska je narobe parkirala, torej naj plača ... za prekrškarje je vedno nekdo kriv ... redarji, policisti, ptič na veji, lunin mrk ... zdaj je pa jankovič kriv ... če ga ne marate, ga zajebite s tem da ne delate prekrškov - parkirnih mest pa ni zato, ker se mora vsak, ki ima stanovanje v centru Ljubljane z avtom pripeljati povsod, pa če samo 200m do trgovine, vsi izven Ljubljane pa bi tudi radi radi parkirali v samem centru ... v drugih državah ljudje uporabljajo javni prevoz

frajgajst (6. 7. 2011 15:36:01) res je da zunaj uporablajajo javni prevoz..sam nekaj si pozabil..kakšen je ta javni prevoz in kakšne so cene..pa da o parkirnih hišah in njihovih cenh ne govorim..pa še nekaj..celo stimulirajo to na poseben način..primer: s parkirnim lističem parkirne hiše(ki pa so cenovno..hehe...).dobiš popust za javni prevoz..in javni prevoz je mal drugače urejen kot pr nas..

mario1 (6. 7. 2011 18:11:51) Sam imam pa lepši primer; leta 2008 sem v Izoli parkiral, parkirnino plačal redarju, listek spravil v žep (moja napaka), ko pridem po avto dobim obvestilo, da nisem plačal, poiščem redarja, pokažem listek in pravi je že vse v redu! Zaradi suma sem listek shranil! Čez nekaj mesecev dobim obvestilo na dom, TAKOJ napišem pritožbo,priložim listek in pojasnim zadevo. Pred nekaj dnevi dobim obvestilo, da se pritožba ne upošteva, ker sem zamudil rok pritožbe!? Je komu med vami kaj jasno kaj bo naprej?

Ne spreglejte