SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na srečanju v Mirni Peči 10.000 motoristov (FOTO & VIDEO)

3

termometer

Na 13. tradicionalnem srečanju motoristov v Mirni Peči se je po ocenah prirediteljev iz Moto kluba Trebnje zbralo najmanj deset tisoč motoristov.

Sporočilo srečanja je medsebojna prometna varnost motoristov in drugih udeležencev v prometu, je povedal predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar. "Vsi na cesti smo enakopravni in enakovredni" Po njegovih besedah so z današnjim srečanjem in blagoslovom motoristov ter motorjev, katerega udeležba je presegla predlansko rekordno z 8000 motoristi, sporočili, da so na cesti vsi enakopravni in enakovredni. Da imajo vsi svoje pravice in svoje dolžnosti oz. da morajo vsi udeleženci v prometu skrbeti za varnost in varovati drug drugega, je poudaril. Prometna kultura je del splošne človekove kulture, v cestnem prometu, kjer so vsi udeleženci odvisni drug od drugega, pa mora vsakdo spoštovati pravice drugih, je opozoril Pungerčar.

V letošnji motoristični sezoni so že zabeležili devet prometnih nesreč s smrtnim izidom, krivda, da so se zgodile, pa je bila na obeh straneh, je dodal in nadaljeval, da lahko prometno varnost v preteklem letu v primerjavi s predlanskim ocenijo kot dobro.

Motoristi so še vedno najbolj ogrožena skupina v prometu Namreč lani se je za 26 odstotkov zmanjšalo število v prometu smrtno ponesrečenih voznikov motornih koles, za 11 odstotkov pa je bilo tudi manj prometnih nesreč, v katerih so bili ti udeleženi. Število huje telesno poškodovanih motoristov je bilo manjše za 17 odstotkov, za 16 odstotkov pa se je zmanjšalo število lažje poškodovanih, je navedel.

Kljub temu so motoristi še vedno najbolj ogrožena skupina udeležencev v cestnem prometu, saj je smrtno tveganje pri vožnji z motornim kolesom 50-krat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom, je še povedal Pungerčar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin