SiolNET. Novice Slovenija
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na slovenskih avtocestah bodo začeli sekcijsko merjenje hitrosti

3,72

termometer

slovenska policija kontrola koronavirus meja |  | Foto: STA
Foto: STA

Generalni direktor policije Anton Olaj, predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak in član uprave Darsa Peter Gašperšič so danes podpisali izvedbeni dogovor o medsebojnem sodelovanju. Med ključni poudarki je vzpostavitev sekcijskega merjenja hitrosti na določenih odsekih avtocest in hitrih cest, so navedli na spletni strani policije.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je na Twitterju kot koristi današnjega sklenjenega dogovora s policijo o delovanju avtocestne policije izpostavila izboljšano varnost, manj zastojev ob nesrečah, manj preobremenjenih tovornjakov in boljše odkrivanje goljufij pri cestninjenju.

Kot so pojasnili na spletni strani policije, so s podpisom današnjega izvedbenega dogovora konkretizirali prednostne naloge sporazuma, ki so poleg boljšega sodelovanja, koordinacije in učinkovitejše izmenjave informacij tudi zagotavljanje večje prisotnosti policije na avtocestah in hitrih cestah, postopno popolnjevanje delovnih mest v novoustanovljenih specializiranih enotah avtocestne policije, zagotavljanje specialne opreme za nadzor prometa in specialnih vozil ter nastanitvenih prostorov policije.

Policija je v sporočilu za javnost spomnila, da je 1. aprila letos začela delovati uprava avtocestne policije, ki je takoj začela priprave na ustanovitev specializiranih enot avtocestne policije. Prva od petih predvidenih specializiranih enot je operativno delo začela 1. junija, in sicer specializirana enota Ljubljana. Ta deluje na delu primorske, dolenjske in štajerske avtoceste ter gorenjskega kraka.

Po dveh mesecih delovanja rezultati dela enote avtocestne policije kažejo dobro usmerjeno delo v ugotavljanje najhujših kršitev ter obvladovanje varnostne problematike na avtocestah, so še navedli na policiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin