Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
7.07

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

ZPIZ nadomestilo pokojnine upokojenci denar

Četrtek, 30. 11. 2023, 7.07

3 mesece

Na računih upokojencev višje pokojnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Evri denar denarnica | Prejemnikov pokojnin iz obveznega zavarovanja, med katerimi so starostne, invalidske, družinske in vdovske, je po zadnjih podatkih pokojninskega zavoda približno 638.700. Od tega je prejemnikov starostnih pokojnin več kot 484.100. | Foto Guliverimage

Prejemnikov pokojnin iz obveznega zavarovanja, med katerimi so starostne, invalidske, družinske in vdovske, je po zadnjih podatkih pokojninskega zavoda približno 638.700. Od tega je prejemnikov starostnih pokojnin več kot 484.100.

Foto: Guliverimage

Upokojenci in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes skupaj z rednimi prejemki za november prejeli še 1,8 odstotka pokojnine oz. nadomestila, izplačanega za oktober. Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve. Ta bo izvedena januarja in bo znašala 8,2 odstotka.

Tistim, ki so oktobra dobili na primer 700 evrov pokojnine, bo pokojninski zavod tako danes nakazal znesek, ki bo višji za 12,6 evra, tako da bo pokojnina znašala 712,6 evra. Vlada bo tako tudi izpolnila koalicijsko obljubo, da bo zagotovljena pokojnina za 40 let pokojninske dobe brez dokupa že letos znašala 700 evrov.

Enako povečanje kot novembra bodo upokojenci in invalidi opazili na računih pri nakazilu za december. Finančne posledice ukrepa za oba meseca skupaj znašajo okvirno 20 milijonov evrov, so navedli na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prav tako bo decembra izplačan zimski letni dodatek. Znašal bo 40 odstotkov letnega dodatka, ki je bil izplačan junija in je znašal od 145 do 455 evrov.

fotografija_dodatno pokojninsko_970x500_delovni_1200x800
Novice Kako hkrati znižati dohodnino in povišati pokojnino? Mi vemo!
Zdus
Novice Upokojence čaka uskladitev pokojnin. V ZDUS zadovoljni.
delavci, proizvodnja
Novice Na mizi tudi predlog za zvišanje upokojitvene starosti
Ne spreglejte