SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na letalih Adrie Airways dovoljeno uporabljati mobilnike

3

termometer

V letalih letalskega prevoznika Adria Airways so konec avgusta začela veljati spremenjena pravila za uporabo elektronskih naprav.

Po novem je v vseh fazah leta dovoljena uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki in elektronske knjige. Večje naprave so dovoljene z omejitvami.

Uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav je dovoljena ob izključenih funkcijah brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov, so sporočili iz Adrie Airways. Iz preventivno varnostnih razlogov pa se jih ne sme uporabljati v primeru slabe vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter kadar to zahteva kapitan.

Uporabljali boste lahko tudi prenosne računiki Med elektronske naprave, ki jih smemo z omejitvami uporabljati na potovalni višini, kadar je v kabini izključen opozorilni znak Privežite si varnostne pasove, sodijo večje elektronske naprave, kot so denimo prenosni računalniki. Tudi te naprave morajo imeti izključene vse funkcije brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov.

Brez omejitev pa lahko potniki v letalih Adrie Airways še naprej uporabljajo naslednje elektronske naprave: manjše medicinske naprave, kot so npr. srčni spodbujevalniki, slušni aparati, prenosni koncentratorji kisika ali insulinske črpalke, elektronske ure, ročni GPS sprejemniki, elektronske igrice, avdio in video predvajalniki ter snemalniki in kamere.

Še naprej je med letom popolnoma prepovedana uporaba elektronskih naprav, kot so walkie-talkie, AM/FM radijski in televizijski sprejemniki, telemetrična oprema, radijsko vodene igrače in brezžične miške.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin