Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
11.12

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

lovec voznik jelen cesta nesreča nesreča

Sreda, 19. 6. 2024, 11.12

3 tedne, 2 dneva

Na Krasu: jelen prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94
jelen | Jelen je bil v šoku in za nekaj trenutkov v avtomobilu obmiroval, potem pa se začel panično reševati iz objema stekla.  | Foto Shutterstock

Jelen je bil v šoku in za nekaj trenutkov v avtomobilu obmiroval, potem pa se začel panično reševati iz objema stekla.

Foto: Shutterstock

V torek se je vozniku na Krasu zgodila nevsakdanja nesreča. Pred kombi mu je namreč skočil jelen, prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu. Voznik se ni poškodoval, jelena, ki je iz kombija zbežal, pa so hudo poškodovanega našli lovci in mu skrajšali trpljenje, poroča Večer.

Triinštiridesetletnega voznika kombija iz Hrušice na Gorenjskem je v torek nekaj pred osmo uro zjutraj v bližini križišča za Pliskovico in Kosovelje presenetil jelen, ki je pridivjal z desne strani.

V naslednjem hipu je začutil močan pok na vetrobranskem steklu. "Kombi je sunkovito ustavil, nekaj centimetrov desno od sebe pa je zagledal zadnjico mogočne živali," dogodek opisuje mariborski časnik.

Žival je nekaj trenutkov obnemoglo obležala v razbitem steklu, nato pa počasi prišla k sebi in se panično začela reševati iz objema vetrobrana. Še pred prihodom policistov se je jelen rešil in pobegnil v gozd.

Voznik je takoj poklical policijo, ki je o nesreči obvestila lovce, ti pa so na pomoč poklicali še vodnika psa krvosledca, ki je kasneje približno 700 metrov od kraja nesreče našel hudo poškodovanega jelena. 

Nesrečni jelen je trpel kakšno uro in pol, preden so mu lovci skrajšali muke. Imel je hude notranje krvavitve in med drugim predrta pljuča. Po oceni lovca najmanj šest let stari jelen s takimi poškodbami ne bi dočakal niti dveh dni. 

tibetanski španjel, pes. pasma
Trendi Čuvaji tibetanskih samostanov
britanska kratkodlaka mačka
Trendi Britanska lepotička
Dvogostiteljski klop
Novice Dvogostiteljski klop na Krasu prisoten že več let
mladič nosoroga
Novice Na otoku Java opazili mladiča ogroženega nosoroga
Ne spreglejte