Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sodišče Kranj nepravilnosti

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 15.24

8 let

Na kranjskem sodišču večino nepravilnosti že odpravili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kranjsko okrožno sodišče je že odpravilo večino pomanjkljivosti oziroma nepravilnosti, ki jih je v reviziji poslovanja za leto 2009 ugotovilo Računsko sodišče.

Predsednik okrožnega sodišča v Kranju Mihael Kersnik je pojasnil, da morajo odpraviti še dve nepravilnosti pri zaposlenih delavkah.

Odpravili večino pomanjkljivosti "Na kratko vam sporočamo, da smo v okviru pristojnosti odpravili večino pomanjkljivosti oziroma nepravilnosti, ki jih je ugotovilo Računsko sodišče. Revizijsko sodišče zahteva še odpravo dveh nepravilnosti pri zaposlenih delavkah, ker obrazložitve sodišča niso sprejeli. Tudi ti dve nepravilnosti bomo najkasneje v danem roku, 90 dni, odpravili," je v komentarju na odkrite nepravilnosti zagotovil Kersnik.

Računsko sodišče je kranjskemu okrožnemu sodišču po reviziji poslovanja leta 2009 v petek izdalo mnenje s pridržkom, saj je ugotovilo, da je poslovalo v neskladju s predpisi. Tako med drugim v objavah prostih delovnih mest ni objavilo vseh oziroma enakih pogojev, kot jih določa sistemizacija, in je zaposlenim na novih delovnih mestih omogočilo ohranitev števila plačnih razredov napredovanj, kljub temu da delovna mesta niso istovrstna oziroma sorodna.

Zaposleno je sodišče pred razporeditvijo na uradniško delovno mesto imenovalo v naziv brez odločbe in z zaposlenimi sklenilo pisni dogovor o opravljanju dela v povečanem obsegu šele med opravljanjem dela ter sprejelo sklepe o povečanem obsegu dela in plačilu delovne uspešnosti za daljše obdobje.

Revizija: plačila brez ustreznih pravnih podlag Revizorji računskega sodišča so ugotovili še, da je sodišče izvedlo nekatera plačila brez ustreznih pravnih podlag in sklenilo pogodbe, ki niso bile v skladu s ponudbo oziroma razpisno dokumentacijo. Zaradi nižje ocenjene vrednosti naročil pa se je izognilo postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi ali katerem koli drugem postopku v skladu s predpisi o javnem naročanju.

Okrožno sodišče v Kranju med izvajanjem revizije ni odpravilo vseh nepravilnosti, zato je računsko sodišče zahtevalo predložitev odzivnega poročila. V njem mora revidiranec izkazati odpravo nepravilnosti pri določanju in obračunavanju plač javnima uslužbenkama v skladu z zakonom o sistemu plač v javnem sektorju, je zapisano v revizijskem poročilu.

Ne spreglejte