Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

neurje toča strela

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 8.01

8 let

Na Koroškem klestila toča, strele zanetile požare

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Včeraj pozno popoldne je Koroško zajelo močno neurje s točo, ki je gasilcem povzročilo kar nekaj preglavic in dela.

Neurje s točo je občino Prevalje zajelo včeraj ob 17. uri. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je meteorna voda zalivala kletne prostore poslovnih in večstanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so čistili jaške za meteorno vodo, počistili prostore, ogrožene hiše zaščitili s protipoplavnimi vrečami in s potopnimi črpalkami izčrpali vodo iz poplavljenih objektov.

Prav tako so posredovali na lokalni cesti Prisoje–Breznica, kjer je voda zaradi zamašenih cestnih prepustov zalila cestišče, ga poškodovala, nekaj časa pa je bila tudi neprevozna. Gasilci so s pomočjo gradbene mehanizacije očistili pregrado na Farškem potoku in preprečili nadaljnje razlivanje vode in ogrožanje objektov.

Strela zanetila požar Močno neurje je pol ure pozneje zajelo tudi občino Ravne na Koroškem, kjer so meteorne vode zalivale in ogrožale stanovanjske objekte ter prostovoljnim gasilcem naredile veliko dela.

Na Navrškem vrhu v Ravnah je nastal celo požar zaradi udara strele v stanovanjskem objektu. Lastniku je na srečo uspelo, da je požar pogasil sam, še preden so na kraj prispeli gasilci. Ti so potem s termokamero pregledali objekt in ugotovili, da ni nevarnosti za ponovni vžig.

Strela je požar zanetila tudi na garažnem objektu v kraju Slap v Vipavi. Prostovoljni gasilci so ogenj pravočasno pogasili, tako da ni nastala večja škoda.

Podrto drevo in zemeljski plaz zaprla cesto V Remšniku v Radljah ob Dravi je zaradi neurja na cesto padlo drevo, na cesto se je sprožil tudi manjši zemeljski plaz. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, označili plazišče in omogočili pretok prometa, plaz pa bodo danes sanirali komunalni delavci.

Na cesto v Hrastu pri Vinici v Črnomlju pa je močno deževje naneslo večjo količino kamenja in peska, prostovoljni gasilci so očistili okoli 120 metrov cestišča in obcestne jaške.

Ne spreglejte