SiolNET. Novice Slovenija
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Damir Črnčec: Tonin se je pustil, da ga vodi največja opozicijska stranka

1,79

termometer

Damir Črnčec, državni sekretar
Foto: Ana Kovač

Državni sekretar Damir Črnčec je pred zaslišanjem komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) dejal, da opozicija skozi parlamentarno komisijo deluje kot "politična policija iz starih časov".

Črnčec je pred prihodom na sejo v izjavi medijem poudaril, da je zelo razočaran nad dogajanjem glede Knovsa. Po njegovih besedah se je predsednik komisije Matej Tonin "pustil omrežiti in postati nekdo, ki je voden s strani največje opozicijske stranke", poroča STA.

Parlamentarni nadzor, ki ga opozicija izvaja skozi Knovs, je po njegovih besedah postal "po načinu in obliki delovanja podoben politični policiji iz starih časov". Njen namen je destabilizacija nacionalnovarnostnega sistema, je prepričan Črnčec, ki je še dodal, da obstajajo zelo jasni indici o tem, da je prišlo do razkritja tajnih podatkov v eni prejšnji zgodbi, torej v zadevi arbitraža, dodaja STA.

"Vsa ta ravnanja seveda škodijo slovenskim nacionalnim interesom, kakor tudi obveščevalno-varnostnemu sistemu," je poudaril.

Šarec predvidoma v petek

Na sejo so prav tako vabili predsednika vlada Marjana Šarca, ki pa se bo danes in v sredo udeležil letnega zasedanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu, zato bo pred komisijo predvidoma stopil v petek, še piše STA.

V minulih mesecih so odmevali napeti odnosi med Knovsom in Sovo, v središču pa je bila zaposlitev znanke premierja Šarca na agenciji. Po polemikah v javnosti in poizvedovanju Knovsa je inšpektorat za javni sektor na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor nad zaposlitvijo štirih javnih uslužbencev in ugotovil nekaj kršitev.

Izrekel je ukrepe, ki se nanašajo na pravilno poslovanje agencije v prihodnje, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ni bilo zakonskih pogojev. Sova je sicer nepravilnosti že odpravila, o čemer naj bi direktor agencije Rajko Kozmelj na zadnji seji že poročal članom Knovsa, poroča STA.

Damir Črnčec, državni sekretar Novice Damir Črnčec razkriva, kaj si danes misli o Janši in zakaj se je pridružil Šarcu #intervju #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin