SiolNET. Novice Slovenija
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na avtocestnem postajališču sta vlamljala in kradla. Ju prepoznate? #video

2,33

termometer

Jeseniški policisti so v juliju obravnavali serijo šestih vlomov in poskusov vlomov v vozila na avtocestnem počivališču. Storilci so v največ primerih vzeli torbice in denarnice, s svojimi dejanji pa so povzročili materialno škodo, lastnike pa so s tatvino stvari iz vozil dodatno oškodovali še za osem tisoč evrov. Po sedaj zbranih obvestilih sta storilca najmanj dva. V enem primeru so ju tudi posneli. Policija ob tem poziva vse, ki bi ju prepoznali oziroma ki imajo kakršnekoli informacije o dogodkih, naj to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 12 00.

kolesarska steza Novice Policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi nesreče med kolesarjema

V juliju so jeseniški policisti obravnavali štiri vlome v vozila - pretežno avtodome, v dveh primerih je ostalo pri poskusu. Nepridipravi so vlamljali ponoči, tudi ko so lastniki spali v svojih vozilih. V vseh primerih je bilo vlomljeno skozi vrata. Policisti so ob tem že poostrili kontrole na avtocestnih počivališčih, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policija poziva k previdnosti

"Med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirajte svoje vozilo in predmete v njem. Če se oddaljite, vozilo zaklenite, vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih mestih. Vseh osebnih dokumentov in denarja ne nosite in imejte shranjenih skupaj v eni torbi ali denarnici, saj lahko v primeru tatvine izgubite tako dokumente kot denar. Vozil ni priporočljivo parkirati na oddaljenih  mestih večjih počivališč. Bolje je parkirati na osvetljenih delih počivališč. Priporočljiva je tudi uporaba avto alarmnih sistemov," pojasnjujejo na policiji.

V preteklosti so storilci na avtocestah kazniva dejanja izvrševali tudi na druge načine, recimo tako, da so zavedli oškodovanca oziroma pritegnili njegovo pozornost, medtem pa so mu sostorilci iz vozila ukradli vrednejše predmete (torbice, telefone, denarnice …), ali pa da so oškodovancu poskušali prodati lažno blago oziroma ponaredke (lažen zlat nakit, narejen iz medenine).

V nekaterih primerih so na počivališču ali na bencinski črpalki celo preluknjali pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se je ta nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavil zaradi tega, pripeljali za njim ter mu ponudili pomoč, medtem pa izvedli tatvino ali roparsko tatvino.

slovenska policija Novice Fizično napadel policiste, umirili so ga s prisilnimi sredstvi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin