Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2014,
10.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme poplave Lendava

Četrtek, 4. 9. 2014, 10.03

8 let, 1 mesec

Mura narašča, prebivalci SV Slovenije si še ne bodo mogli odpočiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ponoči in zjutraj so imeli gasilci polne roke dela predvsem v severovzhodnem delu Slovenije, kjer je meteorna voda zalivala kleti in stanovanja.

Kot opozarjajo na agenciji za okolje, Mura počasi narašča, v Gornji Radgoni pa lahko danes ponovno doseže opozorilni pretok. Velik pretok bo imela tudi v prihodnjih dneh, so zapisali na spletni strani.

Krka se je v Podbočju ustalila pri pretoku 300 kubičnih metrov na sekundo. Danes bo začela upadati, v prihodnjih dneh pa lahko ponovno nekoliko naraste. Poplavljene površine se bodo do konca tedna še ohranile.

Utrditi je bilo treba več nasipov Gasilci so imeli in še vedno imajo veliko dela predvsem v Lendavi, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, utrditi pa so morali tudi več nasipov, da bi več stanovanjih hiš zavarovali pred vdorom vode.

Nevšečnosti je meteorna voda povzročala tudi drugod v severovzhodni Sloveniji.

Temperature malo nad 20 stopinj Celzija, brez dežnika nikamor Danes bo sicer pretežno oblačno, ponekod bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod pa severovzhodnik.

Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo oblačno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo povečini suho, drugod se bodo predvsem popoldne pojavljale krajevne padavine, deloma plohe.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 19 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Sončna nedelja V soboto bo dopoldne delno jasno z meglenim jutrom, popoldne pa bo več oblačnosti in predvsem v notranjosti Slovenije bodo nastale krajevne plohe in kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

V nedeljo bo sončno, verjetnost za popoldanske plohe bo majhna.

Ne spreglejte