Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
16.09

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

MOL Kolezija kopališče gradbeno dovoljenje

Torek, 29. 10. 2013, 16.09

3 leta, 10 mesecev

MOL dobil gradbeno dovoljenje za kopališče Kolezija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mestna občina Ljubljana je dobila gradbeno dovoljenje za ureditev kopališča Kolezija, ki na obnovo čaka več let. Zgradili bodo olimpijski bazen, izvajalca del nameravajo izbrati še pred novim letom.

Začetek gradnje bo odvisen od vremena, je na novinarski konferenci dejal ljubljanski župan Zoran Janković. Po Jankovićevih besedah še čakajo na pravnomočnost gradbenega dovoljenja za Kolezijo, ki so ga prejeli v petek. Sicer pa imajo že pripravljen projekt za razpis za rušitev obstoječih objektov, razpis za gradnjo pa bodo predvidoma objavili do konca novembra, je dejal župan.

Kot je pojasnil, bo olimpijski bazen, poleg katerega bodo zgradili še en manjši bazen, podprt z vsemi spremljajočimi prostori. Voda bo dogrevana, tako da računajo na obratovanje kopališča od pet do šest mesecev v letu. Prenovljeno kopališče, ki že več let ne obratuje, bo tako postalo novo področje rekreacije za tisti konec mesta, je prepričan Janković.

Z rebalansom mestnega proračuna, sprejetega pred poletnimi počitnicami, so za obnovo kopališča Kolezija za letos namenili nekaj več kot 580 tisoč evrov, za leto 2014 pa je načrtovano, da bo za kopališče namenjenih 7,8 milijona evrov.

Če bo zasebni interes, bo tudi wellness Kot je že pred časom pojasnil vodja oddelka za šport na ljubljanski občini Marko Kolenc, bodo občinska sredstva zagotovljena za izvedbo prve faze projekta, ki zajema zunanji olimpijski bazen, kopališčni objekt z vhodno avlo v bazen, garderobami, savnami in kletjo ter parkirne prostore v garaži. "Če se bo pojavil zasebni interes, bomo proučili možnosti in izvedli drugo fazo projekta," je povedal Kolenc in pojasnil, da sem spadata pokriti 25-metrski bazen in center dobrega počutja oziroma wellness.

Ljubljanski župan je na novinarski konferenci pojasnil tudi postopek del na Robbovem vodnjaku pred mestno hišo. Po njegovih besedah so ob čiščenju vodnjaka ugotovili, da določeni elementi razpadajo oziroma so prepereli, zato jih bo treba sanirati, kar bo trajalo še vsaj en mesec. Janković sicer računa, da bodo Robbov vodnjak pred snegom zaščitili, tako da ga bodo pokrili.

Ne spreglejte