Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

poročilo

Sreda, 2. 7. 2014, 11.05

8 let

Mnogi opozarjajo, da ne morejo preživeti s tem, kar dobijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je predsedniku državnega zbora Janku Vebru predala poročilo za leto 2013. Največ kršitev je na področju sociale.

Varuhinja je pojasnila, da je tokratno poročilo najobsežnejše v vseh 20 letih delovanja varuha, največ do zdaj, kar 150, pa je tudi priporočil. Največ kršitev je na področju sociale, Nussdorferjeva je pri tem omenila področje socialnih transferjev. Težava ni le nezaposlenost, ampak se nanjo obračajo tudi zaposleni in upokojenci, ki opozarjajo, da s tem, kar dobijo, ne morejo preživeti, je povedala.

Slovenija kaznovana zaradi dolgotrajnih postopkov Po besedah Nussdorferjeve skupaj s sodelavci ugotavljajo, da je "človek pogosto zelo majhen pred vrati države in ko stopa skozi ta vrata, pogosto naleti tudi na ovire". Opozorila je, da je poprava krivic draga in je spoštovanje človekovih pravic za vse institucije v državi zagotovo cenejše. Med drugim je izpostavila, da je bila Slovenija v prejšnjih letih kar 250-krat kaznovana za dolgotrajne postopke.

Upa, da bo letos drugače Letošnje poročilo po njenih besedah vključuje 150 priporočil. Veseli jo, da je priporočila iz predhodnega poročila varuha - takrat jih je bilo sto - DZ v celoti sprejel, a so "žal nekatera ostala le na papirju". Upa, da bo letos drugače.

Obravnava poročila septembra Veber je pojasnil, da je v skladu s poslovnikom obravnava poročila v DZ predvidena v septembru in je tako tudi to poročilo dodaten argument za to, da se čim prej oblikuje vlada in se začne delo v DZ tudi na "področju, ki je izjemno pomembno za vsakega posameznika v naši družbi, še posebej ko ugotavljamo, da so se številne posledice gospodarske in finančne krize odrazile predvsem na standardu vsakega posameznika".

Ne spreglejte