Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 18.27

8 let

Miščević: Vse več zaposlenih se izreka za stavko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Del sindikatov javnega sektorja vztraja pri napovedi stavke, po besedah vodje stavkovnega odbora Dušana Miščevića pa se odstotek tistih, ki se izrekajo za stavko, med zaposlenimi povečuje.

Miščević je dejal, da so načelno oblikovali tudi stavkovne zahteve, vendar o njih za zdaj še ne želi govoriti. Kot pravi, dobivajo poročila, da se zdaj za stavko izjasnjujejo tudi tisti zaposleni, ki se prej še niso izrekli oz. se niso želeli izreči. Stavki pa se bo po njegovih besedah pridružila velika večina javnih uslužbencev, ne glede na članstvo.

V stavkovnem odboru sedaj sodeluje 21 sindikatov V stavkovnem odboru sodeluje 21 sindikatov iz pogajalske skupine, ki jo vodi Janez Posedi, torej vsi z izjemo Sindikata delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije (Vir). Ta je v ponedeljek podpisal aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovor, s katerima bi plače v javnem sektorju zamrznili.

Še pred stavkovnim odborom so sindikati Posedijeve pogajalske skupine znova pregledali opravljeni pogajalski proces in analizirali posamezne dogodke.

"Pahor naj razmisli, ali ima na ministrstvu za javno upravo pravo osebo" "Vlada nas je po krivičnem obsojala, da se ne pogajamo, saj se v bistvu oni niso želeli pogajati okrog našega predloga, kljub temu da je bil posredovan v vseh rokih, ki jih predvideva kolektivna pogodba," je povzel Posedi. Zato bodo predsednika vlade Boruta Pahorja pozvali k ponovnemu razmisleku, ali ima na ministrstvu za javno upravo, ki z zaposlenimi v javnem sektorju vodi socialni dialog, pravo osebo.

"Novela ne bo zdržala resne kritike pravnikov" V naslednjih dneh se želijo sestati z vsemi poslanskimi skupinami ter poslancem, ki bodo odločali o noveli plačnega zakona, predstaviti svoje poglede in pomisleke. Kot je dejal Posedi, so prepričani, da novela ne odraža nekega pravniškega standarda, je napisana amatersko in ne bo zdržala resne kritike pravnikov, ko bodo o njej razpravljali.

Ne spreglejte