Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
19.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 19.22

7 let, 12 mesecev

Miro Cerar: O potezi DUTB sem izvedel iz medijev in to ni dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premier Miro Cerar je danes povedal, da se je s potezo DUTB, ki je prevzela hotele, seznanil šele v soboto iz medijev, kar po njegovih besedah ni bilo dobro.

Zato je danes govoril z ministroma Dušanom Mramorjem in Zdravkom Počivalškom, ki sta bila o tem obveščena prej. Cerar je opozoril, da si takšne prakse v prihodnje ne želi.

Prevzem hotelov je premierja presenetil Kot je Cerar pojasnil v izjavi novinarjem po delovnem posvetu vrha SMC, ga je položaj, povezan s prevzemom upravljanja hotelov, odslej bodo v rokah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), presenetil.

"Res, da sem bil dva dneva v tujini, a menim, da to ni bilo dobro," je dejal in dodal, da je zato danes govoril s finančnim ministrom Mramorjem in gospodarskim ministrom Počivalškom.

Cerar se v teh dneh tako šele seznanja s potezo DUTB in njenim pomenom. Je pa poudaril, da je v teh zadevah DUTB popolnoma avtonomen odločevalec in to ni stvar pristojnosti vlade. "Več kot to, da se z zadevo seznanim, v tem hipu ne morem storiti," je dodal.

Luka Mesec: DUTB bi se morala osredotočiti na to, da omogoči delavske odkupe ali preoblikovanja v zadruge "Ne samo v hotelski panogi, ampak tudi na drugih področjih bi se morala DUTB osredotočiti na to, da omogoči delavske odkupe ali preoblikovanja v zadruge. Večina podjetij je namreč bankrotirala zaradi tajkunskih prevzemov ali neodgovornega upravljanja, dolgoročen razvoj in ohranjanje delovnih mest pa sta najbolj v interesu delavcev," meni poslanec Združene levice Luka Mesec.

ZaAB: Savi zaradi te odločitve grozi stečaj Na prevzem hotelov so se odzvali tudi v stranki ZaAB. "Petkova odločitev DUTB o prevzemu hotelov Save nas je presenetila. V državnem zboru smo namreč le nekaj dni pred tem poslušali državnega sekretarja, ki je argumentiral odločitev glede uvrstitve Save med pomembne naložbe. Prav hoteli, njihova pomembnost za razvoj turizma, vpliv na lokalno okolje in zaposlenost so odločilno vplivali na klasifikacijo naložbe med pomembne."

"Odločitev DUTB je bila očitno samostojna, na ministrstvu za finance pa z njo niso bili niti seznanjeni, kljub temu da bi po našem mnenju morali biti. Ne samo zaradi hotelov, temveč tudi zaradi preostalih naložb Save in dejstva, da družbi zaradi te odločitve grozi stečaj," so zapisali v sporočilu za javnost in pojasnili, da so že pred nekaj meseci zahtevali sklic seje Odbora za finance in monetarno politiko ter Komisije za nadzor javnih financ, na kateri so opozorili, da se pojavlja neusklajeno delovanje DUTB in SDH.

Ne spreglejte