Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
30. 9. 2014,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Rovšnik Celje

Torek, 30. 9. 2014, 13.22

8 let

Miloš Rovšnik si bo prizadeval za turistično bolj prepoznavno občino

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celje mora postati privlačno za obiskovalce, poslovne naložbe in nove prebivalce, je prepričan eden izmed petih kandidatov za župana knežjega mesta, Miloš Rovšnik.

Kandidat Slovenske demokratske stranke za župana Celja Miloš Rovšnik, ki že vse življenje aktivno sooblikuje podobo knežjega mesta, največje težave mestne občine vidi v odsotnosti prostorskega načrta, nerešenih ekoloških vprašanjih, vse večji brezposelnosti in mrtvilu, ki vlada v mestnem jedru.

Prav tako opozarja, da mladi in podjetniki zdaj v mestu nimajo prave perspektive, premalo pozornosti pa se posveča tudi starejšim in gibalno oviranim osebam. Celje želi spremeniti v prijazno in živahno mesto za vse generacije. Poleg lastnih virov prihodkov je treba, tako Rovšnik, nadaljevati aktivno politiko črpanja evropskih sredstev, predvsem pa je treba finančna sredstva učinkovito in gospodarno izkoristiti.

Obstoječe projekte želi nadgraditi s konkretnimi vsebinami "Celje mora nadgraditi dosedanje projekte s konkretnimi vsebinami in ukrepi, omogočiti mora gospodarski razvoj mesta, ki bo s seboj prinesel odpiranje novih delovnih mest. Mesto mora postati privlačno za obiskovalce, poslovne naložbe in nove prebivalce," je prepričan ekonomist in menedžer na Slovenskih železnicah.

"Pri obstoječih in načrtovanih projektih je treba dodati konkretne vsebine s ciljem uspešnega poslovanja. Novi projekti naj temeljijo na oblikovanju skladov za štipendiranje dijakov in študentov ter perspektivnih športnikov in kulturnikov. Nadalje so to ukrepi za oživitev projekta Dežela celjska, da bi povečali turistični obisk in ukrepe za večjo prepoznavnost mesta v širši okolici. Poglavitni projekt pa je uresničitev prostorskega načrta in rešitev ekoloških vprašanj, pri čemer želim več sodelovanja s prebivalci, interesnimi skupinami in društvi," poudarke volilnega programa navaja 54-letni Rovšnik.

Vodno bogastvo reke Savinje bi izkoristil za kmetijstvo in turizem Rešitev težav zaradi poplavljanja reke Savinje Rovšnik vidi v sodelovanju s preostalimi občinami. S prizadetimi občinami si bo v primeru izvolitve prizadeval za oblikovanje enotnega nastopa do države, hkrati pa bo iskal rešitve za izkoriščanje vodnega bogastva za kmetijske in turistične namene.

Sanacijo onesnaženega območja stare Cinkarne, ki se je sicer že začela, bi želel nadaljevati bolj pregledno. "Za celovito rešitev je ob reševanju vprašanja treba dodati tudi vsebine za prihodnjo namembnost tega območja. Ustvariti moramo pozitivno zgodbo zelenega predela mesta s prijaznimi vsebinami delovanja, ki bodo namenjene rekreaciji, kmetijstvu, izobraževanju," napoveduje Rovšnik.

Po njegovem prepričanju ima mesto veliko možnosti na področju podjetništva in v povezavi športa s turizmom. "Mladim hočemo najprej omogočiti več spodbud za študij, več sodelovanja z gospodarstvom in pomoč pri raznih oblikah samozaposlitve. Prizadeval si bom za redne neposredne stike med njimi," napoveduje Rovšnik.

Celje mora postati pomembna točka na turističnem zemljevidu Rovšnik poudarja, da je temelj za izboljšanje turistične ponudbe zagon konkretnih trženjskih aktivnosti, ki bi povečale število dnevnih obiskov turistično bogatega Celja z okolico.

"Oblikovati moramo sodobno obliko promocije, da Celje postane pomembna točka na turističnem zemljevidu Slovenije. Konkretni projekti so predvideni še za oživitev mestnega jedra, ki bo imelo celovito in enotno ponudbo, Šmartinskega jezera, končanje propadanja Petrička in vključitev v enotno ponudbo skupaj s čolnarno na Špici ob Savinji. Pri vseh projektih je pogoj čim več neposrednega sodelovanja z lokalnim prebivalstvom in obstoječimi ponudniki storitev," turistične cilje napoveduje Rovšnik, ki večje število turistov pričakuje že v prihodnjem letu.

Ne spreglejte