SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matoz ustvaril donosen posel z dolžnikom NKBM

2

termometer

Odvetniku Franciju Matozu se je lani za 7500 evrov uspelo dokopati do hčerinske družbe Keter Group, ki je leta 2012 za vsakih sto evrov prihodkov ustvarila 49 evrov čistega dobička.

Nekaj mesecev pred tem, ko so se lastniki bioplinske Skupine Keter Group Tom Begovič, Denis Bolčina in Marjan Kolar razšli in razdelili posle ter premoženje, so posel omogočili tudi Franciju Matozu, hišnemu odvetniku Nove KBM, piše Matjaž Polanič v Dnevniku.

Novi KBM iz Skupine Keter Group dolgujejo okoli 40 milijonov evrov.

V NKBM s poslom niso bili seznanjeni Kot razkrivajo dokumenti, sta Keter Organica Naložbe (zdaj Naložbe Skupina) in Bolčina konec lanskega septembra Matozovi ženi Nataši Matoz za 7500 evrov prodala družbo Biologica, ki je imela še v začetku lanskega leta na transakcijskih računih skoraj 50 tisoč evrov in nobenih posojil. Leta 2012 je Biologica ob 162 tisoč evrih prihodkov ustvarila kar 79 tisoč evrov čistega dobička.

Matozova je le mesec dni po nakupu družbo preprodala možu oziroma njegovi nepremičninski družbi Neprus.

V Keter Group nizko kupnino pojasnjujejo s tem, da so si še pred prodajo iz Biologice izplačali celotni dobiček. Kot zatrjujejo v Novi KBM, s poslom med Keter Group in Matozom niso bili seznanjeni, zaradi česar ga tudi ne komentirajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin