SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LMŠ pred SDS, podpora vladi je zrasla #anketa

0,86

termometer

Volitve v Evropski parlament: LMŠ, Majrjan Šarec
Foto: Bojan Puhek

Stranka LMŠ je glede na rezultate javnomnenjske raziskave, ki jo je za POP TV opravila Mediana, v zadnjem mesecu ohranila prednost pred SDS, čeprav je ta minimalna, piše STA. LMŠ bi namreč volilo 15,1 odstotka vprašanih, SDS pa 14,1 odstotka. Na tretjem mestu sta s po 7,2-odstotno podporo SD in Levica. Podpora vladi je nekoliko zrasla.

LMŠ, SDS in SD so glede na decembrsko anketo povečale svojo podporo. LMŠ bi namreč decembra volilo 13,1 odstotka vprašanih, SDS 12,7 odstotka, SD pa 6,7 odstotka. Podpora Levici je padla, saj bi jo decembra volilo še 8,9 odstotka vprašanih, je STA povzela rezultate javnomnenjske ankete, ki jo je za POP TV opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana na vzorcu 767 anketirancev.

Na peto mesto tokratne ankete se je uvrstila NSi, ki bi jo volilo 6,2 odstotka vprašanih (decembra 5,3 odstotka). DeSUS bi volilo 4,1 odstotka vprašanih (decembra 3,4 odstotka), SNS 2,6 odstotka (decembra 2,1), SAB 1,8 odstotka vprašanih (decembra 2,6), SMC pa 1,5 odstotka vprašanih (decembra 1,9). Število neopredeljenih je nekoliko padlo, jih pa še vedno 22,8 odstotka ne ve, katero stranko bi volili, deset odstotkov pa jih je odgovorilo, da ne bi volili nobene.

Najbolj priljubljeni politiki: Pahor, Šarec in Pivčeva

Podpora vladi Marjana Šarca je nekoliko zrasla. Podpira jo 48,9 odstotka vprašanih (decembra 45,4 odstotka). Ne podpira je 37,5 odstotka vprašanih (decembra 38,2), 13,7 odstotka je neopredeljenih (decembra 16,4).

Med politiki najbolj priljubljen ostaja predsednik države Borut Pahor, ki mu sledi premier Marjan Šarec, na tretje mesto se je povzpela kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin