SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljana izgubila v še eni tožbi zaradi zemljišč ob Vojkovi cesti

3

termometer

Višje sodišče v Ljubljani je razsodilo, da je pogodba med Mestno občino Ljubljana (MOL) in podjetjem Tritonis o prodaji zemljišča ob Vojkovi cesti nična in nima pravnih učinkov.

Z občine so danes sporočili, da bodo "nepričakovano in presenetljivo" sodbo preučili, poroča POP TV.

MOL je zemljišče ob Vojkovi cesti podjetju Tritonis prodal leta 2009 za približno milijon evrov. Gre za današnje parkirišče in zelenico v skupni izmeri 1648 kvadratnih metrov.

Podjetje je na zemljišču želelo graditi, a je takrat ugotovilo, da je zemljišče pripadalo ostalim lastnikom okoliških stavb kot funkcionalno zemljišče, med lastniki pa sta bila tudi ministrstvo za obrambo in podjetje PNZ svetovanje projektiranje.

Višje sodišče je ugodilo zahtevi PNZ po razveljavitvi prodajne pogodbe, ljubljanski občini pa naložilo plačilo za skoraj 16 tisoč evrov sodnih stroškov.

Na prvi stopnji je podobno tožbo proti Molu in Tritonisu novembra lani dobila tudi država, a se je občina nanjo pritožila.

Direktor Tritonisa Damjan Bremec je novembra 2011 na državno tožilstvo vložil tudi ovadbo proti MOL, županu Zoranu Jankoviću, vodji mestnega oddelka za urejanje prostora Miranu Gajšku in sodnemu cenilcu Rajku Sredniku. Bremec jih je med drugim sumil goljufije, izneverjenja, oškodovanja tujih pravic, poslovne goljufije, ponareditve ali uničenja poslovnih listin in zlorabe položaja.

Zoper Jankovića, ki je vseskozi trdil, da s prodajo ni nič narobe, sodnega cenilca ter še eno osebo je tako oktobra lani Nacionalni preiskovalni urad vložil ovadbo. Ljubljanskemu županu zaradi domnevne goljufije grozi osem let zapora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin