Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2014,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ljudska kuhinja

Četrtek, 3. 7. 2014, 19.05

8 let

Ljubljana dobila novo ljudsko kuhinjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Zaloški v Ljubljani so danes odprli zavod Pod strehco, v okviru katerega bo delovala tudi ljudska kuhinja.

Cilj zavoda je dnevna priprava 200 obrokov, ki bodo na voljo socialno šibkim, po profitni ceni pa tudi drugim gostom, so povedali ob današnjem odprtju.

"Velik del obnove prostorov za novo ljudsko kuhinjo so opravili prostovoljci, veliko pa je bilo tudi donacij," je na slovesnosti ob odprtju dejal državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dejan Levanič. To dokazuje, da "znamo v Sloveniji pri dobrodelnih projektih vedno znova stopiti skupaj", meni Levanič, ki je kot prostovoljec tudi sam sodeloval pri obnovi.

"Slovenija je socialna država in vse moramo storiti za to, da taka tudi ostane," je pozval.

Profesionalni kuharji in prostovoljci z roko v roki Zavod Pod strehco so ustanovili Rdeči križ Slovenije, Slovenska karitas, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje ter Lions in Rotary Slovenije. Prostore nekdanje gostilne Pod strehco na Zaloški 42 je v brezplačni najem odstopila Mestna občina Ljubljana.

V ljudski kuhinji bodo uporabniki, ki jih bo določil Center za socialno delo Ljubljana Moste Polje, lahko dobili topel obrok hrane, ki ga bodo pripravili poklicni kuharji skupaj s prostovoljci. "Profesionalne kuharje iščemo kot partnerje pri projektu," je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi v zavodu Darinka Pavlič Kamien.

Poleg hrane tudi pomoč pri vključevanju v družbo Ljudska kuhinja bo po besedah direktorja zavoda Zvonka Beliča odprta od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro.

Zavod bo uporabnikom poleg hrane omogočil tudi pomoč pri vključevanju v družbo, pridobivanju znanj za ekonomsko neodvisnost in pri oblikovanju samopodobe.

Poslovanje zavoda vodi svet zavoda, odprli pa so tudi delovno mesto za poln delovni čas za osebo, ki skrbi za nemoteno obratovanje.

Ne spreglejte