SiolNET. Novice Slovenija
3,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubek prizor: žejna koala ustavila avstralske kolesarje #video

3,35

termometer

Skupno kolesarjev v Avstraliji je ustavila žejna koala. Poglejte, kako pridno je izpraznila plastenko vode.

Kolesarji so žival zagledali sredi ceste blizu mesta Adelajda in ko so se ji približali, je prišla do njih in jih očitno prosila za vodo.

V bližini avstralskega mesta Adelajda je skupina kolesarjev naletela na koalo. Ustavili so se, da bi ji pomagali s ceste, takrat pa se je koala približala eni od kolesark, splezala na kolo in začel piti vodo iz plastenke.

"Nihče izmed nas še nikoli ni videl česa podobnega," je za avstralsko spletno stran 7nevw.com.au povedala Anna Heusler, ena od kolesark v skupini.

Zaradi požarov poginilo že okrog dva tisoč koal

V Južni Avstraliji je trenutno okoli 40 stopinj Celzija. Živali močno trpijo tudi zaradi gozdnih požarov, ki divjajo že tri mesece.

Zaradi požarov je v Južni Avstraliji in na vzhodni obali države poginilo najmanj 2.000 koal, je navedeno v parlamentarni preiskavi z začetka meseca.

Živali so poginile v požarih ali posledično zaradi stradanja oz. dehidracije, je parlamentarcem povedal ekolog Dailan Pugh. Direktor centra za okolje Jeff Angel pa je posvaril, da je preživetje koal zaradi požarov in izgube habitata na kritični točki. Vlado je pozval k hitremu ukrepanju.

Avstralska ministrica za okolje Sussan Ley je medtem razkrila, da je v Novem Južnem Walesu na območjih, ki so jih prizadeli požari, poginilo do 30 odstotkov koal. STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 177
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin