SiolNET. Novice Slovenija
Vsebino omogoča Pivovarna Laško Union
  • Messenger
  • Messenger

Leto izzivov: brez teh slovenskih prostovoljcev bi bilo težje

Vsebino omogoča Pivovarna Laško Union

Leto 2020 je bilo za vse nas polno izzivov. Hkrati je bilo to tudi leto, ko smo spoznali, da nas, ko stopimo skupaj, nič ne more ustaviti. Več kot 80 prostovoljcev je priskočilo na pomoč slovenskim hmeljarjem in tako pokazalo, da srčnost ljudi premika gore. In daje upanje. Hvala. To je beseda, ki pove največ. Iz srca.

Laško

Ko je kriza, se je treba odzvati

Slovenci smo večkrat dokazali, da razumemo stisko najbližjih in še več – zelo hitro znamo priskočiti na pomoč. Popolnoma nesebično in prostovoljno. O tem priča tudi velika akcijska zgodba letošnjega leta. Spoznajte srčne posameznike Laško.

To so vsi tisti posamezniki, ki so združili moči in solidarno priskočili na pomoč slovenskim hmeljarjem.

Najprej spomladi, ko so se naša življenja prvič postavila na glavo. Aprila je namreč na slovenskih hmeljiščih pomemben mesec, saj je to čas za sajenje hmelja. Ker so takrat izredne razmere onemogočile delo več kot 800 tujim sezonskim delavcem, ki vsako leto pomagajo pri pripravi hmeljišč, je bilo treba poiskati hitro pomoč. Pridelek je bil ogrožen.

Laško

Laško je takoj začutilo stisko pridelovalcev in organiziralo dvodnevno prostovoljno delovno akcijo. Poklicali so poslovne partnerje, vrhunske športnike in sodelavce. Rokave je zavihalo kar 80 prostovoljcev, ti so pod skrbnim vodstvom hmeljarjev na šestih kmetijah v Savinjski dolini okopavali zemljo in poganjke hmelja speljevali na vrvice.


Spomladi je 80 prostovoljcev Laško opravilo kar 1.250 ur prostovoljnega dela.


S tem so poskrbeli, da je savinjski hmelj tudi letos pravočasno dozorel, nekaj mesecev pozneje so svojo pomoč ponudili že drugič in pobrali hmelj, ki so ga pomagali posaditi.

Posebna steklenica kot prisrčna zahvala

Iz hmelja, ki je nastal, zahvaljujoč nesebičnim prostovoljcem, so v Pivovarni Laško zvarili posebno polnitev Zlatoroga, ki je posvečena nesebičnemu značaju vseh, ki so solidarno priskočili na pomoč. Kar 2.500 hektolitrov piva smo napolnili v več milijonov stekleničk, prve so najprej dostavili vsem sodelujočim. Leta 2021 pa bodo te edinstvene stekleničke dostopne v lokalih po Sloveniji. Preprosto, a jasno sporočilo na njihovih etiketah, ki so jih natisnili na recikliran papir, pa pove vse. HVALA.

Hvala. Posebna legendarna polnitev Zlatoroga. Hvala. Posebna legendarna polnitev Zlatoroga.

Laško Prostovoljci so dokazali, da značaj piva izvira iz hmelja, človekov značaj pa iz njegovih dejanj.

Zato Laško ob koncu leta pošilja prav posebno sporočilo: "Iskrena hvala vsem, ki ste se nesebično odzvali in pripomogli k uspehu projekta, s tem pa tudi k nadaljevanju slovenske hmeljarske tradicije: zaposlenim Pivovarne Laško Union, partnerjem, medijem ter športnikom – sponzorirancem."

V dobrodelni hmeljarki akciji so pomagali:

Olimpijski komite Slovenije,
RK Celje Pivovarna Laško,
KK Zlatorog Laško,
NK Maribor,
Košarkarska zveza Slovenije,
Rokometna zveza Slovenije,
Slo ski nordic,
Slo ski biatlon,
Rok Marguč,
Sport Media Focus,
 Mediade, d. o. o.,
 LUKS studio,
 LUNA \TBWA.


“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin