SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lahko pričakujemo sodelovanje med Igorjem Šoltesom in Mirom Cerarjem?

3

termometer

 | Foto:
Vodja društva Verjamem Igor Šoltes pričakuje, da bodo še ta teden zbrali tri tisoč podpisov, ki jih potrebujejo za nastop na prihajajočih evropskih volitvah.

Kdo bo poleg njega na kandidatni listi, še ni želel razkriti. Kot je dejal, bodo o tem javnost obvestili do 24. aprila, bodo pa pri izbiri kandidatov po njegovih besedah dali prednost strokovnosti in regijski razpršenosti.

Na volitvah bodo zagotovo sodelovali Potrdil je, da se je s pravnikom Mirom Cerarjem pogovarjal o sodelovanju med njim in društvom Verjamem, vendar poudarja, da se nista dogovorila še nič konkretnega in da pričakuje, da se bosta o sodelovanju še pogovarjala. "Dejstvo je, da bodo liste, gibanja in stranke iskale načine sodelovanja. To bo pomembno predvsem za državnozborske volitve," je poudaril.

Tudi če bodo predčasne državnozborske volitve že letos, bodo po Šoltesovih besedah na njih zagotovo sodelovali, če bodo jeseni samo lokalne volitve, pa bodo prav tako nastopili s svojimi kandidati, vendar le v nekaterih občinah.

Cerar: Trenutno se posvečamo temu, kako preseči krizne razmere Tudi Cerar nam je pojasnil, da sta se s Šoltesom o sodelovanju pogovarjala, vendar se še nista nič dogovorila. "Name so se z vprašanjem, ali bi civilnodružbena skupina, v kateri delujem, sodelovala z njimi, obračali že razni ljudje, tako stranke kot različna gibanja. Za zdaj se nismo odločili, da bi sodelovali s komerkoli," je poudaril.

"Noben član naše skupine nima namena kandidirati na evropskih volitvah. Menimo, da se je treba predvsem posvetiti iskanju načina izhoda iz krize. Mi se trenutno posvečamo temu, kako preseči krizne razmere, zato se nam zdi ta hip kakršnakoli kandidatura absolutno korak stran od tega cilj," je sklenil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin