SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kučan si od koalicije in opozicije želi več odgovornosti

3

termometer

Bivši predsednik Milan Kučan je na Šarhovem pohodu, ki že tradicionalno poteka po poteh Pohorskega bataljona na Pohorju, dejal, da za trenutni politični položaj ne vidi rešitve.

Tudi vsi morebitni scenariji, ki se preigravajo v teh dneh, po njegovem ne bi prinesli želenega učinka, saj bi "isti politiki zgolj zamenjali stole".

"S politiki na trenutnem prizorišču ne bo veliko sreče" Kučan je sicer prepričan, da bi morali imeti koalicija in opozicija več odgovornosti, da bi ljudem povedali, kako nujne so reforme - tako pokojninska kot tudi druge. Dobro bi tudi bilo, če bi se bolj slišale besede predsednika republike Danila Türka. "Vse ostalo pa je zgolj prekladanje stolov med istimi ljudmi," je dejal Kučan in dodal, da s politiki na trenutnem strankarskem političnem prizorišču "ne bo veliko sreče".

Stanovnik napadel nasprotnike izdaje kovanca Kot slavnostni govornik je sicer na Pohorju nastopil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik in v svojem govoru ostro napadel nasprotnike izdaje kovanca s podobo Franceta Rozmana Staneta: "Evangelist Matej je za farizeje, ki eno govorijo, drugo pa delajo, napisal: vi ste kot pobeljeni grobovi, na zunaj ste beli, navznoter pa smrdite." Nesprejemljivo se mu tudi zdi, da je nekdo pripravljen ponarejati dokumente, da bi rušil določeno osebo.

SDS: Stanovnikove izjave so sejanje nestrpnosti in sovraštva V SDS pa so Stanovnikove izjave označili kot sejanje nestrpnosti in sovraštva. "Takšno sejanje razdora v slovenski narod je v času, ko potrebujemo sodelovanje vseh in dogovor o tem, kako naprej, še posebej škodljivo in nedržavotvorno," so zapisali v izjavi za javnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin