Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
19.30

Osveženo pred

2 uri, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

plačna reforma Jakob Počivavšek Branimir Štrukelj Franc Props Klemen Boštjančič

Torek, 16. 7. 2024, 19.30

2 uri, 4 minute

Korak naprej: vlada in sindikati napovedali podpis dokumenta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
pogajanja, vlada, sindikati javnega sektorja 18.12.2023 | Foto STA

Foto: STA

Ministra Klemen Boštjančič in Franc Props ter vodji pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj in Jakob Počivavšek bodo v sredo podpisali dokument, s katerim bodo potrdili pregled usklajenih zadev, izhaja iz vabila ministrstva za javno upravo.

Gre za dokument o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in reprezentativnimi sindikati javnega sektorja – prenova plačnega sistema javnega sektorja – pregled stanja na dan 11. julij 2024, piše v vabilu.

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so po zadnjih krovnih pogajanjih o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij prejšnji teden sporočili, da so se uskladili o nekaterih bistvenih elementih.

O dogovorjenih rešitvah niso želeli govoriti. Vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je napovedal le, da bodo pripravili inventuro usklajenih elementov. Z vodjem druge sindikalne pogajalske skupine Jakobom Počivavškom sta, kot kaže, dobila mandat, da bosta to besedilo tudi podpisala.

Boštjančič: Gre za vmesno, a pomembno etapo

Na vladni strani bosta dokument podpisala finančni minister Klemen Boštjančič in minister za javno upravo Franc Props. Po četrtkovih besedah vodje vladnih pogajalcev Boštjančiča gre za vmesno, a pomembno etapo, čaka pa jih še kar nekaj dela.

 

Ne spreglejte