Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SD

Četrtek, 1. 12. 2011, 15.50

8 let

Koprski SD protestira zaradi zavrnitve stojnice na mestni tržnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V koprski SD protestirajo, ker je občinski inšpektorat zavrnil njihovo prošnjo za postavitev predvolilne stojnice na mestni tržnici.

V SD menijo, da gre za kršitev demokratičnih standardov Kandidatka SD Alenka Kovšca meni, da gre za kršitev demokratičnih standardov. V inšpektoratu so pojasnili, da so vsem strankam omogočili enake možnosti oglaševanja, dovoljenja za postavitev stojnice pa ni dobil nihče.

Kovšca je nad odločitvijo inšpektorata, ki je zavrnil prošnjo SD za postavitev stojnice na javni površini tržnice, zgrožena, saj so po njenem prepričanju s tem odklonili "možnost, da se stranke predstavimo javnosti, kar veleva tudi zakonodaja", je zapisala v sporočilu za javnost.

Kandidatka SD poziva župana naj omogoči predstavitve na javnih površinah Kandidatka je hkrati pozvala župana Borisa Popoviča, da omogoči vsem strankam, občanom, civilnim združenjem in posameznikom, da se lahko predstavijo javnosti na način, da na javnih površinah predstavijo sebe in svoje programe.

Ob tem se je Kovšca vprašala, če se kdo boji, da bo ob enakopravni možnosti predstavitve - ta je bila po njenem zlorabljena že z izdajo občinskega glasila, z obiski kandidatov v javnih zavodih in s plakatnimi pravili - začetek konca demokracije.

Dovoljenja za postavitev stojnice ni dobila nobena od strank Z občine so posredovali pojasnila občinskega inšpektorata, kjer so navedbe kandidatke označili za "milo rečeno zmotne in zavajajoče".

Izdajo soglasja za postavitev objektov za potrebe organizatorjev volilne kampanje se sicer po njihovih navedbah lahko v nekaterih primerih delno ali v celoti odreče, na primer če objekt za plakatiranje ne zagotavlja varnosti oseb in premoženja ali če na določeni lokaciji ogroža ali ovira varnost prometa ali onemogoča varen promet pešcev.

Glede na določbe zakona je občinski inšpektorat ravnal v skladu s pozitivno zakonodajo ter nobenemu izmed organizatorjev volilne kampanje ni izdal dovoljenja za postavitev stojnice, so pojasnili.

Ne spreglejte