Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
16.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kranj Boštjan Trilar koalicija afera

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 16.03

7 let, 12 mesecev

Kdo še podpira župana, ki vozi pijan in je nespoštljiv do policistov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kranjske koalicije ni več, pravi Franc Rozman iz SLS. Komu se torej še vedno zdi nekdo, ki vozi pijan, ogroža preostale udeležence v prometu in se do policistov vede nespoštljivo, primeren za župana?

Koalicijo v kranjskem mestnem svetu so sestavljale županova lista Več za Kranj, Nova Slovenija, Demokratska stranka upokojencev, Lista za razvoj Kranja in Slovenska ljudska stranka. Po županovem incidentu je iz koalicije najprej izstopila Nova Slovenija, danes zjutraj DeSUS, zvečer naj bi uradno izstopila še SLS. Župan tako nima več večine v mestnem svetu, ki šteje 33 članov.

Želeli smo izvedeti, kdo v koaliciji še podpira župana Boštjana Trilarja, čeprav je vozil pijan, povzročil nesrečo in se nespoštljivo vedel do policistov. Mnenja koalicijskih mestnih svetnikov, ki nam jih je uspelo pridobiti, objavljamo v nadaljevanju.

DeSUS že izstopil iz koalicije "Stranka DeSUS ni več članica kranjske mestne koalicije," je pojasnil Jožef Rozman, vodja mestnih svetnikov stranke DeSUS in predsednik mestnega odbora DeSUS. "Odhod iz koalicije smo načrtovali, a smo želeli počakati na uradno policijsko poročilo in na poročilo častnega razsodišča. Sklicana je izredna seja mestnega sveta, kjer bomo vsi svetniki odločali o nadaljnjem delu župana Trilarja. Torej o tem, ali je manjše zlo Kranj z županom ali brez župana. Do takrat pa velja samo to, da nismo več v koaliciji," pravi Rozman.

Ob tem je poudaril, da je to, kar je storil župan, povsem nesprejemljivo in ni v čast nekomu, ki je na javni funkciji. "O njegovi nadaljnji usodi moramo svetniki premleti na seji, ne pa obračunavati prek medijev. "

SLS bo izstopila še danes "Jasno je, da je bilo njegovo obnašanje povsem neprimerno. Nosil bo tudi vse finančne in pravne posledice. Jaz bi odstopil, a ker so ga neposredno izvolili občani, je njegova pravica, da ne odstopi," pravi svetnik SLS Franc Rozman. "Mestni odbor SLS bo odločal šele danes zvečer in jaz niti nisem predsednik, a jasno je, da bomo iz koalicije izstopili. Koalicije ni več."

In kaj pravijo županovi svetniki? Podžupan Boris Vehovec pravi, da sicer ne more spregledati dogodka, v katerega je bil vpleten župan Trilar, vendar pa ga še vedno ocenjuje glede na njegovo dosedanje delo. "Župan se je doslej izkazal za ključnega človeka naše uprave in kar nekaj uspešnih projektov smo že izvedli. Tega ne more zanikati nihče, kot je treba upoštevati dejstvo, da je Kranj sredi pomembnih razvojnih projektov. Zaviranje ali celo njihova prekinitev lahko odločilno vpliva na razvoj Mestne občine Kranj. Zato podpiram župana Boštjana Trilarja in upam, da bo uspešno vodil občino še naprej," je Vehovec zapisal v izjavi.

Natalija Polenec, svetnica liste Več za Kranj in direktorica Tehniškega muzeja Slovenije: "Za zdaj ne dajem izjav, saj čakam na njegova pojasnila." Na vprašanje, ali Trilarjeva javna pojasnila niso zadostovala, da si ustvari mnenje, je dodala: "To je druga zadeva – eno so njegova pojasnila, želim se seznaniti z določenimi zadevami."

Beti Jenko, vodja pravne službe v Helli Saturnus: "Zdaj sem v službi, pokličite me pozno popoldne, po 17. uri." Klicali smo jo po 17. uri, a se ni oglasila.

Trilarja podpira tudi Damijan Perne, direktor psihiatrične bolnišnice Begunje: "Glede na to, da dogodek nima povezave z vodenjem občine, mislim, da je Trilar še primeren za župana. V prometnih nesrečah, ki so hud stresni dogodek, se ljudje različno odzovemo, včasih tudi neprimerno. Ljudje smo zelo kritični do županov. Dogodek je gotovo nedopusten in obžalovanja vreden, kolikor vem, ga tudi župan zelo obžaluje. To je le majhen izsek dogajanja v občini, ki sicer po mojem mnenju deluje primerno."

Ne spreglejte