Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2021,
18.18

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

45

Natisni članek

Slovenija COVID-19 Koronavirus Ljubljana

Četrtek, 9. 12. 2021, 18.18

2 leti, 4 mesece

Inšpektorji zaprli stojnice na Pogačarjevem trgu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

45

Stojnice na Pogačarjevem trgu v Ljubljani so danes spet obiskali inšpektorji in jih začeli zapirati. Kljub vladnemu odloku o prepovedi prodaje so namreč včeraj na Pogačarjevem trgu odprli hišice in obiskovalcem ponudili hrano in pijačo. Potezo ljubljanskega župana Zorana Jankovića je danes komentirala Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje, ki je zgrožena nad odločitvijo. 

Že včeraj so ponudnike na Pogačarjevem trgu obiskali tržni inšpektorji in finančna uprava, enako se je zgodilo tudi danes. Inšpektorji so najemnikom stojnic napisali opomine, ki pa jih najemniki niso podpisali, saj vztrajajo, da ne gre za sejemsko dejavnost. Kot poudarjajo, imajo pogodbe sklenjene s tržnico, to pa jim omogoča tržno prodajo. Če so jim včeraj še izdajali opomine, kot so sporočili s Finančne uprave, so izvajali finančni nadzor in preverjali tudi pravilnost izvajanja ukrepov oziroma odlokov, so inšpektorji danes vse štiri stojnice s hrano zaprli. 

Ali odobravate potezo Zorana Jankovića, ki je dovolil prodajo hrane in pijače na božičnem sejmu?

  • Da.
    29,19 %
    2009 glasov
  • Ne.
    70,81 %
    4873 glasov
Oddanih 6882 glasov

Novice Romunija najboljša v Evropi, Slovenija deseta najslabša
Koronavirus Avstrija
Novice Toliko novih okužb so potrdili včeraj #video

Iskanje lukenj v vladnem odloku

Od srede je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoča tržna prodaja, tudi za gostince, je na včerajšnji novinarski konferenci sporočil direktor Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andrej Orač. Kot je povedal, je prepoved prodaje na ljubljanskih tržnicah nerazumljiva, saj gre za prodajo izdelkov, ki jih ponujajo vse leto.

Logarjeva zgrožena in razočarana

"Pravzaprav je žalostno, da je treba v trenutku, ko iščemo najboljše rešitve za bolnike z in brez covid-19, da bi bili deležni ustreznega bolnišničnega zdravljenja, iskati luknje v odlokih in rešitve za stvari, ki v tem trenutku niso najbolj pomembne. Razočarani smo nad odločitvijo v Ljubljani, ki definitivno ni v luči skupnega boja proti epidemiji," je potezo ljubljanske občine danes komentirala Logarjeva.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je za Radio Slovenija dejal, da je vlada naredila vse, da gostincem omogoči normalno poslovanje. Gostinci namreč lahko strežejo hrano in pijačo gostom, ki sedijo. Počivalšek je še dejal, da so storili veliko, da se "ta glavni del dejavnosti ohrani". Ob tem je pozval k spoštovanju odlokov, ki jih je sprejela vlada.

Pogačarjev trg
Novice Janković po svoje: na stojnicah spet prodajajo hrano in pijačo #video
Zoran Janković. Mateja Logar
Novice Mateja Logar zgrožena nad potezo Zorana Jankovića
Ne spreglejte