SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj o odpisu dolgov Jankovićevim pravi Šarec

10

termometer

Marjan Šarec. Zoran Janković. |  | Foto: STA
Foto: STA

"Želim si enakost pred zakonom, kajti če tega ni, potem težko govorimo o pravni državi," se je na odpis 29 milijonov evrov dolgov podjetjem Damijana Jankovića odzval slovenski premier Marjan Šarec.

Zoran Janković Janez Koščak Posel danes To so odgovorni, da se je družina Janković rešila milijonskih dolgov

Kot smo nedavno razkrili na Siol.net, je družina Janković tudi drugič na sodišču premagala upnike in se znebila 29 milijonov dolgov. Mnogi so se zgražali, da jim je s pomočjo pravnikov uspelo najti luknje v zakonih.

Odločitev je na svojem Facebook profilu komentiral tudi premier Marjan Šarec, ki je zapisal, da je tako odločilo sodišče, ki je neodvisen organ.

Planet ob 18.00. Planet. Pasica. | Foto:

Za zakon so glasovali tudi zdaj glasni v opoziciji

Sinu ljubljanskega župana Damijanu Jankoviću je uspel odpis milijonskih dolgov še zadnjega družinskega podjetja Electa Holding. | Foto: STA , Sinu ljubljanskega župana Damijanu Jankoviću je uspel odpis milijonskih dolgov še zadnjega družinskega podjetja Electa Holding. Foto: STA , Ob tem je dodal, da je sodišče razsodilo po črki zakona, ki je bil sprejet leta 2013, zanj pa so takrat glasovali praktično vsi poslanci. Za novelo zakona, ki je uvedla poenostavljeno prisilno poravnavo mikro podjetij, s katero so se rešili Jankovićevi, je glasovalo 84 poslancev, nihče ni bil proti.

"Tudi glasni iz današnje opozicije. Tega seveda nihče ni dolžan razumeti, so pa to dejstva in jih samo pojasnjujem. Si pa tudi sam želim enakost pred zakonom, kajti če tega ni, potem težko govorimo o pravni državi," je zapisal Šarec.

Zoran Janković Posel danes Da Janković od leta 2004 nima nič z Electo?

Kako se je družina Janković rešila dolgov?

Kot je znano, je Damijan Janković, najstarejši sin ljubljanskega župana Zorana, v vseh treh družinskih podjetjih – Electi Inženiringu, Electi Naložbah in Electi Holdingu – izpeljal enak manever:

  •  V prvem koraku je predlagal poenostavljeno prisilno poravnavo, s katero bi se znebil od 90 do 95 odstotkov dolgov.
  •  V drugem koraku so terjatve do njegovih podjetij prevzemali prijateljski upniki.
  •  Ti so nato glasovali za potrditev poenostavljene "prisilke" in odpis dolgov, pri čemer so najkrajšo potegnili z Jankovićem nepovezani upniki, ki so zahtevali stečaj skupine Electa.
Damijan Janković Posel danes Družini Janković tudi v drugo odpisali milijonske dolgove

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin