Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Rusija

Torek, 17. 4. 2012, 15.24

8 let

Janša in Zorkin o pozitivnih odnosih med državama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski premier Janez Janša je sprejel predsednika ruskega ustavnega sodišča Valerija Zorkina, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

Sogovornika sta soglašala s pozitivno oceno odnosov med državama, ki se dobro razvijajo na političnem, gospodarskem in drugih področjih, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Na srečanju sta Janez Janša in Aleksander Zorkin, ki vodi delegacijo ruskega ustavnega sodišča v Sloveniji, pozitivno ocenila tudi perspektive za krepitev sodelovanja med Evropsko unijo in Rusijo na področju pravosodja.

Z uradnim obiskom vzpostavljeno bilateralno sodelovanje med ustavnima sodiščema držav Delegacija ruskega ustavnega sodišča je na uradni obisk v Slovenijo dopotovala v ponedeljek na povabilo predsednika slovenskega ustavnega sodišča Ernesta Petriča. Z uradnim obiskom delegacije ruskega ustavnega sodišča pri slovenskem ustavnem sodišču je bilo vzpostavljeno bilateralno sodelovanje med ustavnima sodiščema držav, ki bo omogočil lažjo izmenjavo dobrih praks, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Slovenski in ruski ustavno sodniki bodo izmenjali izkušnje Kot so v ponedeljek sporočili z ustavnega sodišča, bodo slovenski in ruski ustavni sodniki in sodnice na uradnih pogovorih izmenjali izkušnje s področja ustavnosodne presoje ter organizacije in problematike delovanja obeh ustavnih sodišč. Posebno pozornost bodo namenili problematiki ustavne pritožbe ter razmerja med nacionalno zakonodajo in mednarodnimi pogodbami.

Ruska delegacija bo obiskala Rusko kapelico na Vršiču Ruska delegacija, ki jo poleg Zorkina sestavljata tudi podpredsednik sodišča Sergej Mavrin in sodnik Sergej Knjazev, bo v sredo obiskala Rusko kapelico na Vršiču in položila venec v spomin na ruske vojne ujetnike iz 1. svetovne vojne. Delegacija bo uradni obisk zaključila v četrtek.

Ne spreglejte