Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2023,
11.17

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

68

Natisni članek

Expo 2020 Dubaj Slovenija

Torek, 14. 2. 2023, 11.17

1 leto, 2 meseca

Janez Škrabec je Matjažu Hanu poslal račun za 3,3 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

68

Toni Balažic, Denis Mancevič, Blaž Brodnjak, Sergej Simoniti, Janez Škrabec | Po menjavi vlade je inženirsko podjetje Riko pod vodstvom Janeza Škrabca za omenjeni projekt ministrstvu izstavilo dodaten račun.  | Foto STA

Po menjavi vlade je inženirsko podjetje Riko pod vodstvom Janeza Škrabca za omenjeni projekt ministrstvu izstavilo dodaten račun. 

Foto: STA

Podjetje Riko v lasti Janeza Škrabca je ministrstvu za gospodarstvo, ki ga vodi minister Matjaž Han, za slovenski paviljon postavljen na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju izstavilo dodaten račun v vrednosti 3,3 milijona evrov, poroča Necenzurirano. 

Oktobra 2021 se je v Dubaju, največjem mestu v Združenih arabskih emiratih, odprla svetovna razstava EXPO 2020. Na njej so se predstavili tudi slovenski ponudniki. Otvoril ga je takratni gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Zgodba pa očitno še ni zaključena. Po menjavi vlade je inženirsko podjetje Riko pod vodstvom Janeza Škrabca za omenjeni projekt ministrstvu izstavilo dodaten račun. 

Najprej je bilo predvideno, da bo ministrstvo za omenjeni projekt odštelo šest milijonov evrov, a Škrabec od ministrstva, ki ga zdaj vodi Matjaž Han, zahteva še dodatnih 3,3 milijona evrov. 

Kaj vse so še zaračunali? 

Med dodatne stroške in nepredvidena dela v vrednosti 3,3 milijona evrov so prišteli spremenjene okoliščine, logistiko, dodatna dela na zeleni fasadi, izbruh pandemije, spremembo projektne dokumentacije, predelavo električnih omaric in druge postavke.

3,3 milijona evrov vreden zahtevek so iz podjetja Riko na ministrstvo poslali avgusta lani, dobra dva meseca po tem, ko je že začela delovati vlada Roberta Goloba, EXPO 2020 pa se je že zdavnaj končal.

Državno odvetništvo je zahtevek v imenu ministrstva za gospodarstvo zavrnilo, zaradi česar je Riko vložil tožbo, so za Necenzurirano potrdili na državnem pravobranilstvu. Postopek je v fazi odgovora na tožbo, zato več informacij ne morejo posredovati, so še zapisali. 

Inovacije, novosti s področja razvoja in tehnologij
Novice Majhno ogledalo velike slovenske inženirske ustvarjalnosti
Slovenija na EXPO 2020
Novice Slovenski paviljon za Expo 2020 ostaja v Dubaju
Alpe-Adria 2020 Utrinki 289
Novice Oddahnite si! Tukaj je 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria
Medex_3_1200x800
Novice Tadej Pogačar in Medex: skupaj za čebelam prijazen svet
Ne spreglejte