SiolNET. Novice Slovenija
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred orkanom Irma jih je rešila vztrajnost #video

2,33

termometer

Orkanu Irma so pred nekaj dnevi za las ušle štiri Slovenke, ki so na Karibih preživljale počitnice. Družina Vovk je kljub drugačnim zagotovilom hotelskega osebja v zadnjem trenutku pobegnila iz pekla, ki je zatem zajel turistični raj, in se varno vrnila v Slovenijo.

[video: 64597 / ]

Novinarka: Petra Vehovar/Video: Planet TV


Otoki Turks in Caicos slovijo po sanjskih plažah in sinjemodrem morju. Marsikateri turist tam preživi svoje sanjske počitnice in tudi družina Vovk si je predstavljala, da bo tako.

"Potem ko smo prišle v hotel, smo v ponedeljek dobile obvestilo, da se približuje orkan in naj si glede na to nemudoma poskušamo urediti pot nazaj," pripoveduje Karmen Vovk

Otoka pred bližajočo se nevihto skoraj niso mogle zapustiti

Bivale so tik ob morju, na znameniti obali Grace Bay, ki jo je samo dan po njihovi vrnitvi domov zajel hurikan Irma. Otoka skoraj niso mogle zapustiti, saj letalski prevozniki niso razpisali nobenih dodatnih poletov.

Pred bližajočo se nevihto so si na koncu vendarle izborile letalske vozovnice. Naslednji dan so polete zaradi orkana prepovedali.

"Mene ni bilo strah, da bi tam umrle, ampak me je bilo strah, ker nismo mogle domov, ker nismo mogle nikogar poklicati, saj so bile telefonske povezave prekinjene," pojasnjuje Pia Vovk.

Dekleta je rešila njihova vztrajnost, a spomin na stresno izkušnjo še dolgo ne bo zbledel.

[video: 64596 / ]

Video: Planet TV


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin