SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ivo Vajgl na neodvisni listi, v stranki Zares razočarani

4

termometer

V stranki Zares obžalujejo odločitev Iva Vajgla, da na prihajajočih volitvah v Evropski parlament ne bo kandidiral na listi stranke.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je njegova odločitev v nasprotju z dogovorom na neformalnem posvetu stranke junija 2013, ko so se po njihovih besedah dogovorili, da gredo na evropske volitve sami "ali, še bolje, v povezavi s kakšno drugo stranko ali civilno družbeno skupino in da bo gospod Ivo Vajgl nosilec liste – vsaj s strani Zares".

Pojasnjujejo, da ne morejo sprejeti njegove utemeljitve, "da se je s stranko razšel, ker so 'na zadnji konvenciji prevladali evroskeptični pogledi', s čimer se on ne strinja".

Poudarjajo, da so "evropsko kritična stranka" ter da je zavezanost projektu Evropske unije razlog, da so kritični do konkretne politike Evropskega sveta in Komisije v zvezi z reševanjem finančne in gospodarske krize, ki je, kot navajajo v sporočilu, celo skupno valuto pripeljala na rob obstoja. Menijo tudi, da se mora ta politika v novem mandatu temeljito spremeniti.

V stranki so mnenja, da so razmere na politični sredini kritične. "V Sloveniji je takšnih strank kar nekaj, so razmeroma majhne, obenem prihajajo še neodvisne liste, kar bi lahko pripeljalo do tega, da nobena ne bo prestopila razmeroma visokega praga za izvolitev evropskega poslanca ali poslanke," še navajajo v stranki Zares.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin